Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.15 uur

Utrecht, 11-11-2010

Vrouw mishandeld

UTRECHT Woensdagmorgen werd op de Maliebaan een vrouw mishandeld door een man. De man werd door de politie aangehouden.

Een 59-jarige vrouw uit Nieuwegein zag omstreeks 10.20 uur een man zich verdacht ophouden in de omgeving van de Maliebaan. De man keek in autos die geparkeerd stonden, naar fietsen of ze op slot stonden en bij huizen naar binnen om te kijken of er iemand thuis was. De vrouw vertrouwde het niet en belde de politie. Om de politie een goed signalement van de verdachte te kunnen geven maakte zij met haar telefoon een foto van de man. Echter de man zag dit en kwam naar de vrouw toelopen.

Hij sloeg en duwde het slachtoffer en spuwde in haar gezicht. De gewaarschuwde politie kon de 22-jarige verdachte (woonplaats onbekend) ter plaatse aanhouden en meenemen naar het bureau.

Man in gestolen auto aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond op het Zandpad een man aangehouden omdat hij in een auto reed die als gestolen gesignaleerd stond.

Tijdens een controle op het Zandpad werd het kenteken van een auto nagetrokken. Hieruit bleek dat de auto gesignaleerd stond vanwege diefstal. De 29-jarige bestuurder zonder vaste woon of verblijfplaats werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De auto werd in beslag genomen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Rubenslaan vond woensdagavond een aanrijding tussen een fietser en een auto plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 19.05 uur op haar fiets over de Rubenslaan. Ter hoogte van de Burgemeester Fockema Andrealaan werd zij plotseling aangereden door een bestelbusje, die bestuurd werd door een 61-jarige man uit Utrecht. De man reed op de Rubenslaan en wilde afslaan de Fockema Andrealaan in. Hierbij had hij de vrouw op haar fiets niet gezien. Door de aanrijding raakte zij gewond en werd met onbekend naar het ziekenhuis overgebracht.

Controle

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen een controle gehouden bij de oversteek van het Smakkelaarsveld naar het Vredenburg. Tussen 09.00 en 11.30 uur werden in totaal 26 bekeuringen uitgeschreven voor het lopen en fietsen door het rode verkeerslicht.

Vrouw van portemonnee beroofd

UTRECHT Op de Beneluxlaan werd woensdagmorgen een vrouw beroofd van haar portemonnee. De politie zoekt getuige(n).

Een 20-jarige vrouw uit Nieuwpoort stapte omstreeks 08.30 uur uit de tram bij de halte aan de Beneluxlaan. Plotseling voelde de vrouw dat iemand aan haar tas zat. Op het moment dat zij naar haar tas keek, zag zij een jongen met haar portemonnee wegrennen. Het slachtoffer heeft nog de achtervolging ingezet maar kon de jongen niet meer achterhalen.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de jongen luidt; jongen met getinte huidskleur, mager postuur, ongeveer 20 jaar oud, lengte rond de 1.70 mtr en kort zwart stekelhaar. Hij droeg een donkerblauwe broek en een zwarte jas. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.