Gemeente Zoetermeer

In 2011 2,1 miljoen euro naar infrastructuur en verkeersveiligheid

Stadhuis Zoetermeer
Het college van B&W heeft het voornemen uitgesproken om in 2011 2,1 miljoen euro te investeren in de wegen, fietspaden en verkeersveiligheid in Zoetermeer. Hiervoor was al geld gereserveerd in 2005. Daarnaast draagt het stadsgewest Haaglanden een belangrijk deel bij.
Jaarlijks worden op basis van actuele inzichten, zowel financieel als wat betreft de verkeersontwikkelingen, de prioriteiten voor het komende jaar vastgesteld. Net als in 2009 en 2010 is er bij de keuze van projecten veel aandacht voor verkeersveiligheid en fietsprojecten.

De projecten die het college van B&W in 2011 wil laten uitvoeren, zijn onder meer:

Inrichting schoolzones
De omgeving van een school moet logisch en verkeersveilig zijn ingericht. Met name bij scholen direct aan ontsluitingswegen van wijken is dit nu niet altijd het geval. Met maatregelen zoals bebording, belijning, snelheidsremmers e.d. wordt in 2011 de omgeving van de basisscholen aan de Akkerdreef en het Straspad / Briljant aangepast.

Uitvoering maatregelen Europaweg
Er is een studie naar de doorstroming op de Europaweg gedaan. Daaruit blijkt dat door aanpassing van de rijstrookindeling en bebording op het wegvak Afrikaweg-Europaweg (tussen de Nederlandlaan en Zwaardslootseweg) het verkeer zich naar verwachting beter verdeelt en vlotter afwikkelt. Door de verkeerslichten opnieuw te programmeren, kan daarbij de wachttijd op de kruising
Europaweg-Zwaardslootseweg-Luxemburglaan korter worden.

Uitbreiding en verbetering fietsenstallingen
Bij een aantal OV-haltes worden de fietsenstallingen uitgebreid en wordt de kwaliteit ervan verbeterd. Ook bij een aantal gemeentelijke instellingen (wijkposten e.d.) is uitbreiding van fietsenstallingen noodzakelijk.

Naar verwachting neemt de gemeenteraad in december 2010 een definitief besluit over de projecten in 2011.