Gemeente Barneveld


Feestelijke bijeenkomst afronding werkzaamheden geluidsscherm Terschuur

Op maandag 8 november zijn de werkzaamheden aan het geluidsscherm langs de A1 ter hoogte van Terschuur op een feestelijke wijze afgerond. Het geluidscherm is klaar en er is dubbellaags ZOAB op de weg aangebracht. Om dit feit te markeren waren er allemaal dominostenen geplaatst in het dorpshuis waar bij de afronding werd stilgestaan. De dominostenen werden in werking gesteld door de heer R. Splitthoff (directeur Wegen en Verkeer Rijkswaterstaat), de heer A. de Kruijf (wethouder gemeente Barneveld) en de heer A. Slotboom (voorzitter belangenvereniging BLAAT).

Het omvallen van de dominostenen zette een film in werking die liet zien dat de dominostenen verder `liepen' van Zwartebroek naar Terschuur, naar de werkterrein en daar de kraan in werking zetten om het laatste paneel in het scherm te schuiven. Vervolgens kwamen de dominostenen weer terug, en werd daadwerkelijk op het podium van de Belleman verder gegaan, hier zetten de dominostenen een opstelling in werking waarbij de fles champagne werd ontkurkt en de glazen werden gevuld.

Zowel de heer Splitthoff als de heer De Kruijf schetsten het proces hoe gekomen is tot geluidsreducerende maatregelen. Beiden gaven aan dat de werkgroep BLAAT (Belangenvereniging Leefbaarheid Aanwonenden A1 Terschuur) een hele grote rol heeft gespeeld in het bereiken van het resultaat. De heer Slotboom bedankte in zijn inleiding meerdere personen. Hij gaf aan dat met dit resultaat BLAAT op zal houden te bestaan, het doel is bereikt!

In de zaal waren naast de aanwonenden ook de mensen van Holland Scherm BV, BAM wegenbouw uitgenodigd. In totaal waren er circa 50 mensen aanwezig. Deze week worden de laatste werkzaamheden verricht aan het geluidscherm in Terschuur, Vervolgens wordt direct de Hedera (klimop) aan de `bewonerszijde' van het scherm geplant

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl