Gemeente Nuth


Gemeente Nuth onderzoekt dienstverlening aan ondernemers

Klik hier voor vergroting.

Bewijs van goede dienst

Het verminderen van regeldruk en administratieve lasten (deregulering) en het verbeteren van de overheidsdienstverlening aan bedrijven zijn speerpunten van beleid van de landelijke overheid. De gemeente Nuth sluit hierbij aan door deel te nemen aan het project âBewijs van Goede Dienstâ. Dit project is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Financiën, het ministerie van Economische Zaken en de VNG en wordt binnen het Pact van Thorn uitgevoerd in samenwerking met de Provincie Limburg en SIRA Consulting. Naast Nuth doen nog andere Limburgse gemeenten mee aan het project.

Â

Projectdoelen

De belangrijkste doelen van het project âBewijs van Goede Dienstâ zijn:
* inzicht krijgen in het niveau van de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers;

* de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers gericht verbeteren;

* een basis te leggen voor een constructieve en open dialoog tussen gemeente en ondernemers.

Â

Het onderzoek

Diverse ondernemers in de gemeente Nuth worden binnenkort steekproefsgewijs benaderd om deel te nemen aan een onderzoek. Deze ondernemers hebben in 2009/2010 een ontheffing of vergunning aangevraagd. Bijvoorbeeld een bouwvergunning, sloopvergunning of evenementenvergunning. Met deze meting kan de gemeente Nuth in beeld brengen in welke mate de gemeentelijke dienstverlening voldoet aan het verwachtingspatroon van de ondernemers en de gestelde normen in het âBewijs van Goede Dienstâ.

Â

Verbeterplan

Aan het eind van het project stelt SIRA Consulting een eindrapportage (verbeterplan) op. Het verbeterplan maakt inzichtelijk in welke mate de gemeentelijke dienstverlening voldoet aan de normen. Daarnaast bevat het verbeterplan aanbevelingen, die kunnen worden gebruikt om de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemers verder te verbeteren. De gemeente Nuth gaat vervolgens aan de slag met deze aanbevelingen.

Na het doorlopen van het traject ontvangt de gemeente het certificaat van âBewijs van Goede Dienstâ.