Gemeente Tiel


Deelnemers ROC Rivor in speeddate met burgemeester, wethouder en hulpverleners

In het kader van de landelijke Dag van Respect, houdt de gemeente Tiel samen met ROC Rivor een speeddatesessie over respect. Tijdens deze speeddate gaan deelnemers van het opleidingstraject PasPar2 in gesprek met burgemeester De Vreeze, wethouder Vermeulen en hulpverleners.

De speeddatesessie vindt plaats tijdens de landelijke Dag van Respect op donderdag 11 november 2010. Het thema is `Respect voor elkaar en voor de hulpdiensten'. Wat is respect? Hebben we wel genoeg respect voor elkaar? Wat maakt dat we respect hebben of juist niet? Hoe gaan de hulpverleners en de leerlingen hier zelf mee om?

Aan de speeddatesessie doen ongeveer 45 deelnemers van PP2 mee. Zij gaan in gesprek met burgemeester De Vreeze, wethouder Vermeulen, twee brandweerlieden, vier politieagenten, vier ambulancemedewerkers en twee toezichthouders van Bureau Toezicht en Handhaving.

PasPar2

PasPar2 (PP2) is een opleidingstraject van ROC Rivor, waarbij deelnemers van niveau 1 leren en werken tegelijk. Tijdens deze opleiding maken zij kennis met werken in praktijkbedrijven en krijgen zij flexibel onderwijs. Zij kiezen uit de verschillende beroepsrichtingen Economie & Dienstverlening, Horeca, Techniek en Zorg & Welzijn. De deelnemersgroep van PP2 bestaat uit voortijdige schoolverlaters, jongeren met een beroepskeuzeprobleem en cliënten vanuit de reïntegratie. Na de opleiding stromen deelnemers door naar een opleiding van niveau 2 of worden direct geleid naar betaald werk.