Politie Hollands Midden

Stolwijk - Politie: 'valse bekeuringen' onder ruitenwissers

Stolwijk, 11-11-2010 o Politie Stolwijk attendeert buurtbewoners op valse bekeuringen die onder ruitenwissers van autos worden geplaatst.

De politie heeft nu twee meldingen ontvangen van mensen die op woensdag 3 november een briefje onder de ruitenwisser van hun auto vonden die geparkeerd stond aan de Goudseweg. Op het briefje staat dat de auto verkeerd geparkeerd is en dat er een bekeuring van 90 euro betaald moet worden. Daarnaast staat het kenteken van de auto, het adres van de eigenaar en de handtekening van de agent op het briefje. Deze bekeuring is niet echt. Belangrijke verschillen met een echte bekeuring:

- De kleur: de nepbekeuring is beige van kleur in plaats van geel. - Het papier is dikker dan van een echte bekeuring. - Op de nepbekeuring wordt het soort voertuig en overtreding aangekruist terwijl op een echte bekeuring dit wordt uitgeschreven. - Op de nepbekeuring staan de naam en het adres van de eigenaar van het adres. Bij een echte bekeuring voor verkeerd parkeren, kan dit niet.