Politie Gelderland-Zuid

Overval op woning

Nijmegen, 11-11-2010 o Woensdagmiddag, rond 17.40 uur, hebben twee onbekende mannen een overval gepleegd op een woning in de Cronjestraat. De politie kon later op de avond de vermoedelijke chauffeur van de vluchtauto aanhouden.

In de woning waren op dat moment twee vrouwen van 23 en 15 jaar oud aanwezig. Rond het genoemde tijdstip werd er op de voordeur van de woning geklopt. Toen één van de vrouwen de voordeur opende kwamen twee gemaskerde mannen binnen. In ieder geval één van de mannen had iets in zijn hand wat op een vuurwapen leek. Daarmee werden de vrouwen bedreigd.

De mannen gingen er vandoor met de handtas van één van de vrouwen.

Een getuige zag dat één van de daders op de Bothastraat in een auto stapte die blijkbaar stond te wachten. Daarvan is het kenteken genoteerd. De politie kon later op de avond een 39-jarige inwoner van Cuijk in zijn woonplaats aanhouden. Hij is waarschijnlijk de bestuurder van de vluchtauto geweest.

Getuigenoproep

Van de daders is een summier signalement bekend:

Dader1:

* Lengte 1,80 mtr, normaal postuur

* Blanke huidskleur

* Geheel in het zwart gekleed

* Sprak goed Nederlands

Dader 2:

* Lengte 1,75 mtr., normaal postuur

* Getinte huidskleur

* Eveneens in het zwart gekleed

De politie is nog op zoek naar getuigen. Mensen die iets van de daders hebben gezien of op andere wijze informatie hebben over deze overval, worden verzocht te bellen met het overvallenteam op telefoonnummer 0900 8844 of anoniem naar 0800 7000.
(03)

Laatst gewijzigd 11-11-2010 13:10 | © Regio Gelderland-Zuid |