Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 11 november

Alkmaar, 11-11-2010 o 13.00 uur

Dubbele snelheid: rijbewijs kwijt

Heerhugowaard, woensdag 10 november

Op woensdagavond omstreeks 21.00 uur nam de politie het rijbewijs in van een 36-jarige man uit Heerhugowaard, nadat deze was geklokt op de Westtangent in zijn woonplaats. Terwijl ter plaatse niet harder gereden mag worden dan 50 km per uur, haalde de automobilist 100 km per uur. Hij kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat hij meer dan 50 km te hard reed.

De controle werd uitgevoerd door een politieman op een onopvallende motorfiets. In totaal gaf hij dertien bestuurders een bekeuring wegens snelheid, niet handfree bellen, niet dragen van een gordel of helm en het negeren van rood licht.

Inbraak woning

Den Helder, woensdag 10 november

Inbrekers pakken iedere mogelijkheid die zij krijgen om eenvoudig een woning binnen te komen met beide handen aan. Zij hadden geen moeite een woning aan de Narcisstraat in Den Helder binnen te komen. Via het keukendak konden de inbrekers bij een slaapkamerraam komen dat vermoedelijk open heeft gestaan. De politie adviseert om niet alleen op deuren en ramen op de begane grond, maar ook op andere deuren en ramen goed hang en sluitwerk aan te brengen. Bewoners doen er goed aan bij hun eigen huis te controleren welke ramen via een plat dak of met behulp van een ladder goed bereikbaar zijn.

De inbraak werd om 15.40 uur ontdenkt en moet gepleegd zijn na 08.50 uur. Uit de woning werd computerapparatuur ontvreemd.

Weer zonder rijbewijs

Den Helder, woensdag 10 november

Op woensdagmiddag omstreeks 13.45 uur nam de politie de auto in beslag van een 36-jarige man uit Den Helder. De man werd gecontroleerd op de Ravelijnweg in zijn woonplaats. Hier bestuurde hij een bedrijfswagen zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Omdat het niet de eerste keer was dat hij hiervoor gepakt werd, werd ook de auto van de man in beslag genomen. Bij controle bleek de auto bovendien niet te zijn verzekerd en niet te zijn gekeurd.

Valse platen

Alkmaar, donderdag 11 november

Op donderdagmorgen omstreeks 00.00 uur werd een 46-jarige Amsterdammer in een personenauto gecontroleerd op de Kanaalkade in Alkmaar. De man viel op doordat hij met zijn auto niet goed een bocht door kon komen. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 400 ug/l. dat is bijna het dubbele van de toegestane 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Bij controle bleek de auto van de man te zijn voorzien van valse kentekenplaten. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn auto werd in beslag genomen. Een onderzoekw ordt ingesteld naar de herkomst van de auto en de platen.

Bloedproef na drugsgebruik

Hoorn, donderdag 11 november

Op donderdagmorgen omstreeks 00.10 uur controleerde de politie op de Watermolen in Hoorn een 24-jarige man uit Woerden in een personenauto. De man bleek onder invloed te zijn van drugs. De man had mogelijk wiet gebruikt. Van de verdachte werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

Schoorsteenvegers actief

Heiloo, donderdag 11 november

De politie waarschuwt voor de praktijken van sommige schoorsteenvegers die bij mensen langs de deur gaan om hun diensten aan te bieden voor een veel te hoge prijs.

Er zijn in heiloo twee gevallen bekend waarbij een man aan de deur kwam en voorstelde reparatiewerkzaamheden aan de nokvorsten uit te voeren en de schoorstenen te vegen. De man rekende hier zeer hoge prijzen voor.

De oudere dames, die hij als slachtoffer had uitgekozen, gingen gelukkig niet in op het voorstel.

De politie adviseert bewoners in het geval dat er reparatie aan daken of schoorstenen plaats moet vinden, om zelf contact op te nemen met een bedrijf dat dit werk kan doen. Gaat u toch in zee met een bedrijf dat zich aan de deur meldt, zorg dan dat er goede afspraken worden gemaakt over het werk dat uitgevoerd wordt en een redelijke prijs die daarvoor betaald moet worden.

Mocht u slachtoffer zijn geworden van een oplichter, neemt u dan contact op met de politie, bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Twee aanhoudingen voor handel in harddrugs

Bovenkarspel, woensdag 10 november

Een 38-jarige man en een 29-jarige vrouw werden woensdagochtend rond 09.00 uur aangehouden in hun woning aan de Graaf Willemstraat. De politie deed al enige tijd onderzoek naar de man en de vrouw in verband met handel in harddrugs.

Bij het doorzoeken van de woning werd harddrugs aangetroffen. De twee werden woensdagmiddag in verzekering gesteld.