Gemeente Sneek


frieso 2011: speciaal voor minima

Collectieve verzekering AV Frieso 2011: speciaal voor minima

Voor inwoners van de gemeenten Wymbritseradiel en Sneek met een minimuminkomen hebben beide gemeenten een collectieve ziektekostenverzekering AV Frieso opgezet. De minima hebben hiermee recht op een heel pakket aanvullende voorzieningen en zorgvergoeding.

De AV Frieso houdt in dat er korting en vergoeding geldt voor brillen, tandartskosten, hulpmiddelen zoals gehoorapparaten en diverse therapieën. Ook de eigen bijdrage voor de thuiszorg en huishoudelijke hulp wordt vergoed.

Alle inwoners van Wymbritseradiel en Sneek met een inkomen tot 125% van de voor hun geldende bijstandsnorm komen in aanmerking voor deze collectieve zorgverzekering.

De verzekering bestaat uit een basis- en aanvullend pakket en kost in totaal per verzekerde EUR 127,80 per maand. Dat is EUR 103,90 voor het basispakket en EUR 23,90 voor het aanvullend pakket. Het is niet mogelijk om alleen het basispakket af te sluiten. De collectieve verzekering is afgesloten bij De Friesland.

Aanmelden
Om in aanmerking te komen moet de aanmelding vóór 30 december a.s. bij de gemeente ingediend zijn. De gemeente geeft uw aanmelding dan tijdig door, zodat u kunt overstappen. Voor mensen die al bij De Friesland Zorgverzekeraar verzekerd zijn, kan de verzekering op elk gewenst moment worden omgezet.

Informatie
Voor meer informatie en een informatiepakket kunt u terecht bij het Wmo-loket, Marktstraat 12 te Sneek,

tel: 0515-485570
mail: wmo@sneek.nl
http://www.gezondverzekerd.nl/.