Gemeente Almere

Feestelijke overdracht woonbegeleidingsproject Vivatur

11-11-2010

Marije van Halderen (gemeente Almere), Erik Sengers (Bisdom) De gemeente Almere neemt vanaf 2011 de financiering van woonbegeleidingsproject Vivatur over van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Op woensdag 10 november is de overdracht feestelijk beklonken door (oud)bewoners, (oud)medewerkers, partners en buurtbewoners.

In 2004 heeft het Bisdom Haarlem-Amsterdam het initiatief genomen om een woonbegeleidingsproject op te zetten voor kwetsbare Almeerse jongeren. Samen met LSG-Rentray Nieuw Veldzicht is het project Vivatur ontwikkeld.

Een zelfstandige toekomst

Vivatur betekent `Opdat mensen leven!'. Het project richt zich op Almeerse jongeren van 17 tot 25 jaar die door verschillende omstandigheden zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen in hun leefsituatie. Met ondersteuning krijgen deze jongeren weer een kans om een zelfstandige toekomst op te bouwen.

Op dit moment worden acht Almeerse jongeren begeleid door Vivatur. Zij wonen maximaal anderhalf jaar in kleinschalige wooneenheden in Almere Stad of Almere Haven. Tijdens deze periode werken ze samen met een coach aan hun maatschappelijke vaardigheden en krijgen ze begeleiding bij scholing en werk.

De gemeente Almere heeft grote waardering voor Vivatur en heeft dan ook besloten de financiering van het Bisdom over te nemen. Zo kan het project actief blijven en kunnen nog veel meer jongeren zelfstandig leren wonen.