Gemeente Lelystad

Bijeenkomst voor nieuwe ondernemers goed bezocht

Donderdag 11 november 2010
Burgemeester, wethouders en ondernemers luisteren naar een spreker

Ruim zeventig enthousiaste nieuwe ondernemers hebben woensdag 10 november de eerste succesvolle bijeenkomst van `Lelystad Aangenaam voor Ondernemers' bijgewoond.

Kennismaken en netwerken

Tijdens de bijeenkomst in Restaurant BataviaHaven konden nieuwe ondernemers kennismaken met burgemeester Horselenberg, de wethouders Fackeldey en Luchtenveld, de Kamer van Koophandel en diverse Lelystadse of Flevolandse ondernemersorganisaties. Daarnaast konden de ondernemers netwerken met elkaar.

In de kijker

Na een inspirerende speech van de burgemeester en dagvoorzitter Jan Gras (directeur van het Agora Theater) kreeg een aantal ondernemersorganisaties de kans om zichzelf middels een elevator-pitch in de kijker van de startende ondernemer te spelen. Daarnaast was er een interactief onderdeel waarin de wethouders samen met ondernemers de balans opmaakten over het starten van een eigen bedrijf in Lelystad. Na afloop was er een borrel waarbij intensief `genetwerkt' werd.

Enthousiaste reacties

Uit de enthousiaste reacties van veel deelnemers, maar ook uit de tweets blijkt dat deze bijeenkomst voorziet in de behoefte van nieuwe ondernemers. 'Lelystad Aangenaam voor Ondernemers' is een samenwerking van de gemeente Lelystad, Citymarketing Lelystad en de KvK Gooi-, Eem- en Flevoland.
Ja