Gemeente Geldermalsen

Ervaren moeders gezocht

Omdat opvoeden niet altijd vanzelf gaat.
Home-Start is gestart in Geldermalsen en in Tiel. Home Start is een project waarbij vrijwilligers op een laagdrempelige manier ondersteuning, vriendschap en praktische hulp bieden aan ouders met jonge kinderen tot en met 6 jaar.

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Soms zijn er periodes dat het even niet wil lukken. Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, overbelasting, verhuizing. De stap naar professionele hulpverlening is niet nodig, maar ondersteuning zou heel welkom zijn.

Vrijwilliger is van grote betekenis

Op zo'n moment kan een gezin een steuntje in de rug goed gebruiken. Dan kan het een opluchting zijn als iemand tijd en aandacht heeft om te luisteren of een handje helpt bij het oplossen van praktische zaken. Een netwerk van vrienden, kennissen, buren of familie is nu eenmaal niet altijd vanzelfsprekend. In een dergelijke situatie kan een vrijwilliger van Home-Start van grote betekenis zijn.

Vraag van de ouder centraal

Voor dit nieuwe project is Home-Start op zoek naar vrijwilligers die gezinnen in de gemeente Geldermalsen of Tiel willen ondersteunen bij de opvoeding. De vragen van de ouder(s) zijn hierbij het uitgangspunt. De ondersteuning wordt afgestemd op wat de ouder nodig heeft. Als bij de kennismaking blijkt dat het met de vrijwilliger goed klikt, komt deze vrijwilliger regelmatig bij het gezin langs. De ondersteuning duurt minimaal twee maanden en maximaal twee jaar.

Geen opleidingseisen

Aan vrijwilligers worden geen speciale opleidingseisen gesteld. Er wordt tijd, inzet en een positieve levenshouding, een praktische instelling en ervaring in het opvoeden van kinderen gevraagd. Daarnaast is begrip en inlevingsvermogen is van groot belang. De vrijwilliger bezoekt het gezin één dagdeel per week. Vrijwilligers volgen een korte cursus en na de cursus worden vrijwilligers begeleid door een professionele coördinator. Binnenkort hoopt Home-Start te kunnen starten met een groep vrijwilligers. Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger kunt u contact opnemen met de coördinator van Home-Start Tiel Geldermalsen: 0683- 79 94 05 of e-mail:
geldermalsentiel@home-start.nl

---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
e-mail: info@geldermalsen.nl
Fax: (0345) 573 258