Syntens

Syntens brengt partijen samen voor de ontwikkeling van gele, witte en paarse peen

Aanstaand weekend is het al zover, sinterklaas komt op veel plaatsen weer in het land. Akkerbouwers Harold Zondag uit Biddinghuizen en Martin Topper uit Dronten ontwikkelden speciale snackpeentjes voor het paard van sinterklaas én voor de kinderen. Naast de traditionele oranje penen komen de peentjes nu ook in de kleuren wit, geel en paars op de markt. Aanstaande zaterdag delen de twee ondernemers uit Flevoland 10.000 zakjes speciaal voor kinderen uit tijdens de intocht van Sint Nicolaas in Den Haag.

Innovatieaanjager Syntens gaf kleur aan dit gezonde en smakelijke initiatief en bracht partijen bij elkaar die de ondernemers kunnen helpen gekleurde peen op de markt brengen. Innovatieadviseur Joke Feenstra staat de boeren bij: "Ze willen één of enkele concepten ontwikkelen en die in markt zetten. O.a. snackpeen voor kids. Voor de voedingsmiddelen sector liggen hier kansen op het gebied van gezonde snacks. Voor de akkerbouw kansen om nieuwe soorten gewas te gaan verbouwen".

Conceptontwikkeling

Joke Feenstra: "We zien conceptontwikkeling in als eerste noodzakelijke stap in de productlancering. We hebben de ondernemers in contact gebracht met het Foodatelier in Enschede waar nog volop actie loopt nu. Intussen is ook het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie betrokken door middel van een innovatievoucher".

Contact

Arjan van der Meer, Communicatieadviseur Syntens, M: 06-46 39 24 74, E: arjan.vandermeer@syntens.nl