Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 11-11-2010

Man aangehouden voor rijden onder invloed na aanrijding

OOSTERHOUT: De politie kreeg donderdag om 02.45 uur melding van een verkeersongeval op de Hertogenlaan. Een getuige meldde bij de politie dat een automobilist tegen twee stilstaande auto's aan was gereden en vervolgens weg was gereden richting de Bredaseweg.
De politie hield een 39-jarige inwoner van Oosterhout aan in zijn woning aan de hand van het kenteken van de auto dat was doorgegeven door de getuige. De man bleek gedronken te hebben. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 570 ug/l. Het rijbewijs van de Oosterhouter is ingevorderd en voor hem is het verzoek aan het CBR gedaan om de verdachte te testen op rijvaardigheid.
Op de Hertogenlaan stonden twee zwaar beschadigde auto's. De eigenaren zijn in kennis gesteld. Op de weg was een remspoor van een auto te zien van enkele tientallen meters. De verdachte verklaarde dat hij ineens tegen de auto's aan reed, erg geschrokken was van de aanrijding en daarom was weggereden.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor verlaten plaats ongeval, roekeloos rijden en rijden onder invloed.

Twee verdachten van diefstal aangehouden

RAAMSDONKSVEER: De politie kreeg donderdag melding van metaaldiefstal bij een bedrijf aan de Ramgatseweg. Een medewerker van het bedrijf zag een aantal personen met een auto een container met metaalresten leegmaken. De personen zouden ongeveer 30 kilo in hun auto hebben gegooid. Toen ze betrapt werden gooiden ze de resten terug.
De politie hield een 43-jarige man en een 23-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aan. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen van diefstal.

Politie houdt bromfietscontrole

OOSTERHOUT: De politie hield donderdag tussen 07.00 uur en 08.30 uur een bromfietscontrole op de kruising tussen de Bredaseweg en de Burgemeester Materlaan. Er werden bij deze controle 50 bestuurders staande gehouden voor controle. Er zijn 7 bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen, 2 voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en 1 voor het niet tonen van een rijbewijs op de eerste vordering.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-11-2010 15:03 | © Regio Midden en West Brabant |