Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Start campagne 'Maak van de Nul een punt'
Op 11 november 2010 start het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) de campagne Maak van de Nul een punt. Bij die gelegenheid ontvangt Wil Nijsten, directeur van Acaleph Opleiding, Training en Advies B.V., als eerste ondernemer die van de nul een punt maakt een oorkonde uit handen van gedeputeerde Bert Kersten.

'Maak van de Nul een punt' is een bewustwordingscampagne van het ROVL. Met deze campagne wil het ROVL een positieve verandering in verkeersgedrag bewerkstelligen, waardoor verkeersveiligheid toeneemt, wat uiteindelijk moet leiden tot nul verkeersslachtoffers.

Noël Lebens, voorzitter van het ROVL: Nul verkeersslachtoffers per jaar. Want elk slachtoffer is er één teveel. Het zal uw kind maar zijn. Of de agent die u het slechte nieuws moet komen brengen. Mobiliteit vraagt zijn tol, is soms nog de reactie. Maar daar legt het ROVL zich niet bij neer. De nul, daar opteert het ROVL voor en dat is ook de meest ethische doelstelling. Nul slachtoffers wil het ROVL bereiken door bewustwordingscampagnes en projecten, permanente verkeerseducatie, een begrijpelijke infrastructuur, structurele handhaving en technologische vernieuwingen. Alles in nauwe samenwerking met alle partijen. DusMaak van de Nul een punt! Acaleph maakt van de nul een punt door het opzetten van een Safety Awareness Drive Training. Hiermee wil zij het aantal verkeersslachtoffers en kleine schadegevallen verminderen. De bedoeling is dat mensen zoals beroepschauffeurs, door een simpele training van een dag, noodsituaties te voorkomen, mede doordat zij zich goed op de rit hebben voorbereid. Het ROVL is een onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. Eind 2008 heeft het ROVL het Europees Verkeersveiligheids Charter ondertekend. Hiermee schaart Limburg zich achter de ambitie van de Europese Commissie om vanaf 2011 jaarlijks 25.000 potentiële verkeersslachtoffers te voorkomen. De Limburgse ambitie gaat echter verder. Het ROVL streeft naar nul verkeersslachtoffers. Door bewustwordingscampagnes en projecten, permanente verkeerseducatie, een begrijpelijke infrastructuur, handhaving en technologische vernieuwingen. Dit alles in nauwe samenwerking met allerlei partijen. Kortom: samen op weg naar de meest verkeersveilige provincie van Nederland.

11-11-2010 15:03