Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


11/11/10 14:40

Motie aangenomen over grondverkopen recreatieschap Spaarnwoude

In de begrotingsvergadering van 9 november 2010 heeft de gemeenteraad van Haarlemmerliede en Spaarnwoude unaniem een motie van PvdA, CDA en VVD aangenomen. In de motie wordt het college opgeroepen om actief op te treden als Staatsbosbeheer de grond van het recreatieschap Spaarnwoude zou willen verkopen.

De motie werd door de PvdA, CDA en VVD ingediend naar aanleiding van berichten dat Staatsbosbeheer de gronden van het recreatieschap Spaarnwoude zou willen verkopen. De volledige gemeenteraad steunde de motie.

In het regeerakkoord is aangegeven dat Staatsbosbeheer gronden moet verkopen om te besparen. Staatsbosbeheer zou mogelijk ook gronden van het recreatieschap Spaarnwoude willen verkopen. De raad is van mening dat de grond publiek eigendom moet blijven en roept het college op om in samenspraak met de andere gemeenten in het recreatieschap zo nodig te komen tot aanschaf van de gronden in de eigen gemeente. Een oproep die het college ter harte zal nemen.

Met de motie wil de gemeenteraad voorkomen dat de gronden mogelijk in private handen komen, waarmee in de toekomst de openbare toegankelijkheid en zelfs het voortbestaan van het recreatiegebied in kan gevaar komen. Door de mogelijkheden te onderzoeken en in overleg te treden met andere deelnemende gemeenten van het recreatieschap wordt getracht om de gronden in overheidshanden te houden.
---