Gemeente Bergen op Zoom


40 jaar op Bergse weekmarkt

Wethouder Maarten van Eekelen heeft gisteren het echtpaar Marijnissen in het zonnetje gezet. Het paar staat al 40 jaar op de Bergse weekmarkt.

Donderdag 11 november besloten Marij en Ad Marijnissen uit Sint Willibrord toch maar af te zien van het bemensen van hun kramen op de Bergse weekmarkt. "De weersvoorspelling is toch te slecht", vertelt Marij. Het is met pijn in het hart dat ze hun dagelijkse werk niet uit kunnen voeren. Normaal staan ze in weer en wind op de markt, maar als de voorspellingen te slecht zijn moet de knop even om.

Gelukkig kwamen ze niet helemaal voor niets naar Bergen op Zoom. Wethouder Maarten van Eekelen nam de gelegenheid te baat om het tweetal, ondanks het slechte weer, in het zonnetje te zetten. Marij en Ad staan al 40 jaar op de Bergse weekmarkt. Geen kleinigheid dus! Voorlopig denken ze nog niet aan stoppen. "We zijn nog steeds gezond, dus waarom zou je dan stoppen", vertelt Ad.

Uit handen van Maarten van Eekelen ontving het tweetal een lekkere fles wijn, een mooie vaas van Bergs glas en, hoe toepasselijk, een paraplu waarop aan de binnenzijde de Grote Markt van Bergen op Zoom te zien is.