Politie Rotterdam Rijnmond



PREVENTIEF FOUILLEERACTIE IN CHARLOIS EN TARWEWIJK

Datum publicatie: 11-11-2010 10:50

Gisteren zijn er 227 mensen preventief gefouilleerd in Charlois en in de Tarwewijk door de politie. Dit gebeurde op verschillende metrostations, op straat en in meerdere horecagelegenheden. Ook zijn er nog verschillende auto's gecontroleerd.

De actie werd gehouden naar aanleiding van verschillende overlastklachten uit deze gebieden. Ook de komende maanden wordt hier extra preventief gefouilleerd.

Er werden 112 personen gefouilleerd op de metrostations Maashaven en Zuidplein, hierbij zijn geen wapens aangetroffen of mensen aangehouden.

Bij de actie waren ook vijf horecagelegenheden betrokken. Zo werden er 56 bezoekers gefouilleerd in een casino aan de Krabbedijkehof en 5 mensen in een belhuis aan de Boergoensestraat. Verder zijn er nog 54 bezoekers preventief gefouilleerd in cafe's aan de Katendrechtse Lagedijk, Plein 1953 en de Slinge. Ook hierbij zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

Op de Gouwstraat werd een personenauto gecontroleerd. Hierbij werd 1.4 kg softdrugs, een honkbalknuppel en een flink geldbedrag in beslaggenomen. De softdrugs had een straatwaarde van 9000 EURO. De verdachte heeft een boete betaald voor het in bezit hebben van de grote hoeveelheid softdrugs. De honkbalknuppel en de softdrugs zijn beiden in beslag genomen.

Tot slot is een andere auto gecontroleerd in de Boergoensestraat. Hier werd 3,7 gram cocaïne gevonden. Deze verdachte moest hiervoor een boete betalen van 315 EURO. De 3,7 gram cocaïne is in beslag genomen. Alle in beslaggenomen drugs wordt vernietigd.