Gemeente Twenterand


Opfriscursus Nederlands en Computercursus (beginners)

Opfriscursus Nederlands

Informatie
Goed Nederlands schrijven wie wil dat niet? Want een heleboel kennis is weggezakt. Ook de nieuwe spelling geeft de nodige problemen. Want hoe zit het nu, is het pannenkoek of pannekoek?

Voor wie
Voor volwassenen die graag hun kennis van Nederlands willen opfrissen.

Wat leert u
U leert:
o de regels van de spelling
o het schrijven van een zakelijke brief
o het sturen van een correcte mail
o het maken van een verslag / notulen
o leesmanieren

Cursus afsluiting
Aan het eind van de cursus ontvangt u een verklaring.

Duur

AVOND: 12 weken; 1 dagdeel van 3 klokuur per week De cursus start bij voldoende aanmelding

Organisatie

Dag- en avondcursussen te Vriezenveen of Vroomshoop

Kosten

Deelnemersbijdrage: EUR 50 per cursus, dit bedrag is exclusief lesmateriaal (inwoners met een inkomen tot 115% van de voor hem/haar geldende bijstandsnorm, kunnen hiervoor vergoeding vragen via het declaratiefonds)

Aanmelding
Voor aanmelding en informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Iny Eugelink., tel. 0546-840840 of per e-mail i.eugelink@twenterand.nl.

Computercursus (beginners)

Informatie
De computer is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Kinderen zijn vaak al heel vertrouwd met het gebruik van de computer, maar veel volwassenen lopen er met een grote boog omheen. Deze cursus maakt u vertrouwd met de verschillende mogelijkheden op de computer. Er wordt gewerkt in een computerlokaal. Elke deelnemer heeft in de les een eigen computer ter beschikking. Er wordt gewerkt met een boek.

Voor wie
Voor volwassenen die geen of nauwelijks ervaring hebben met het werken op een computer. De computer is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Kinderen zijn vaak al heel vertrouwd met de computer, maar veel volwassenen lopen er nog steeds met een grote boog omheen. Deze cursus is dan ook bestemd voor volwassenen (ouders, grootouders en alle anderen) die graag vertrouwd willen raken met de verschillende mogelijkheden.

Wat leert u
U leert algemene informatie over:
o basiskennis over windows, internet en e-mail
o basiskennis over de werking van de computer
o een brief schrijven op de computer
o bewaren en afdrukken
o een tekening maken op de computer
o de rekenmachine gebruiken
o een brief verzenden met e-mail
o voor u belangrijke zaken opzoeken op internet

Cursus afsluiting
Aan het eind van de cursus ontvangt u een verklaring.

Duur

DAG: 12 weken; 1 dagdeel per week van 3 uur = 30 uur AVOND: 12 weken; 1 dagdeel per week van 2,5 uur = 25 uur De cursus start bij voldoende aanmelding

Organisatie

Dag- en avondcursussen te Vriezenveen of Vroomshoop

Kosten

Deelnemersbijdrage: EUR 50,-- per cursus, dit bedrag is exclusief lesmateriaal (inwoners met een inkomen tot 115% van de voor hem/haar geldende bijstandsnorm, kunnen hiervoor vergoeding vragen via het declaratiefonds)

Aanmelding
Voor aanmelding en informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Iny Eugelink, tel. 0546-840840 of per e-mail i.eugelink@twenterand.nl.