KNHS

Eigenaren topsportpaarden oriënteren zich op Londen 2012 11 november 2010
Adelinde Cornelissen - Parzival

ERMELO (KNHS) - Op 11 en 12 november 2010 ontmoeten eigenaren van de Nederlandse Topsportpaarden elkaar in Londen tijdens een oriëntatietrip op de Olympisch Spelen van 2012.

Deze reis is georganiseerd door NOC*NSF in samenwerking met de KNHS en komt voort uit eerdere bezoeken van Maurits Hendriks, Chef de Mission van het Nederlands Olympisch Team, aan Nederlandse stallen met topsportpaarden. Maurits Hendriks is vanuit NOC*NSF in Londen aanwezig net als Theo Ploegmakers, vanaf 13 januari 2011 de nieuwe voorzitter van de KNHS.

Tijdens de reis zal zeker gesproken worden over mogelijkheden om het gebruik van de huidige Nederlandse toppaarden door Nederlandse ruiters te garanderen, in ieder geval tot na Londen 2012.

Maurits Hendriks: "In mijn eerdere contacten met de eigenaren van toppaarden heb ik ervaren dat ook zij het grote belang van hippische topprestaties van Nederlandse combinaties scherp voor ogen hebben. Ik ga samen met de KNHS deze dagen met deze zeer gemotiveerde paardeneigenaren bespreken op welke wijze we tot langjarige garanties over de inzet van hun paarden voor Nederlandse ruiters kunnen komen."

Foto: Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival
Melissen.net