Strukton


Strukton gaat in groene energie

11 | 11 | 2010

Vandaag, op de nationale Dag van de Duurzaamheid, lanceert Strukton een nieuw bedrijfsonderdeel dat gespecialiseerd is in groene energie: Strukton Sustainable Energy.

Wind-, getijden- golf- en aardenergie
In dit bedrijfonderdeel zijn alle specialistische technieken ondergebracht om wind-, getijden- golf- en aardenergieopwekking mogelijk te maken. Zo kunnen groene en innovatieve energieconcepten omgezet worden in concrete toepassingen. Hiermee wil Strukton een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de maatschappij.

Tidal Power Projects
De eerste toepassing betreft de oprichting van Tidal Power Projects, waarin Strukton een 50% deelneming heeft. Strukton verzorgt de engineering, fundatie en plaatsing van de turbines. Getijdenenergie is qua toepassing nog relatief onbekend; Strukton wil zijn kennis en kunde inzetten om deze groene innovatieve ontwikkeling te ondersteunen en te vermarkten. De andere 50% van Tidal Power Projects is in handen van Tocardo BV, een bedrijf gespecialiseerd in de bouw van turbines. Tidal Power Projects gaat zich bezighouden met de realisatie van getijdenenergie wereldwijd. Zij beschikt ook over een getijdenenergie testcentrum in Den Oever. Daarnaast wordt onderzocht of er een bredere rol is weggelegd voor deze onderneming in de exploitatie en levering van energie.

Verduurzaming en ESCo's
Daarnaast blijft Strukton actief op het gebied van verduurzaming van gebouwen en de betrokkenheid bij ESCo's (energy services companies).