Gemeente Zevenaar


10-11-2010: Fietsen in de gemeente Zevenaar wordt nog leuker

Nog dit najaar worden op diverse plekken langs de belangrijkste recreatieve routes rustplekken ingericht. De gemeente gaat op zeven prachtige locaties in het buitengebied rustbanken of picknickbanken plaatsen.

De banken, gemaakt van gerecycled materiaal, worden geplaatst om het toeristisch-recreatief netwerk in de gemeente nog aantrekkelijker te maken voor recreanten. In de gemeente kan prachtig gefietst worden in een gevarieerd landschap. Vorig jaar is ook in onze gemeente het Fietsknooppunten systeem opgeleverd. De behoefte aan de banken langs de fietsroutes klonk vorig jaar vanuit de gemeenteraad naar aanleiding van de begrotingsbehandeling. Deze wens sloot naadloos aan bij de ambitie in het huidige toeristische beleid, dat tot doel heeft het vrijetijdsproduct van de gemeente te versterken.

Voor een aantal locaties moet met de grondeigenaren nog nadere afspraken worden gemaakt over de exacte inrichting. Op voorhand heeft het college al wel besloten in principe akkoord te gaan met de inrichting van de rustplekken.

Meer informatie over vrijetijds activiteiten in de gemeente Zevenaar is te vinden op de website www.liemersleven.nl
Â