FloraHolland


Eerste halve finalisten Glazen Tulp 2011 bekend

FLORAHOLLAND,11 november 2010 (persbericht) - Ieder jaar reikt bloemenveiling FloraHolland aan kwekers en veredelaars De Glazen Tulp uit. De Glazen Tulp is dé prestigieuze award voor de beste marktintroductie van het jaar in de sierteeltsector. In vier stemrondes kunnen in- en verkopers die klant zijn bij FloraHolland hun stem uitbrengen in de categorieën snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten en concepten.

Uitslag eerste stemronde
De eerste stemronde is afgerond. In deze eerste ronde kon men producten in de categorieën snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten beoordelen. De noviteiten waarop de meeste stemmen zijn uitgebracht, gaan door naar de halve finale:

Snijbloemen

- Hydrangea macrophylla Spike - Sonneveld Hydrangea (Bleiswijk), Pieter Kolk (Aalsmeer), Ko Kolk (Amstelveen)

- Echinacea purpurea Green Jewel - H.J. de Boer E.A. (Hillegom)
- Vanda Tayanee White - Anco Orchideeën (Wateringen)

Kamerplanten

- Aglaonema Crete - Handelskwekerij van der Velden BV (Sint Oedenrode)
- Chrysanthemum-pot Splash Meadow - Gebr. Nederpel (Wateringen)
- Chirita tamiana Maysie - Potplantenkwekerij Sjaloom (Waddinxveen)

Tuinplanten

- Dicentra Burning Hearts - VOF G.C. van Woudenberg (Zevenhuizen)
- Campanula portenschlagiana Addenda Blue Planet - R.C. Kuivenhoven (Poeldijk), Kwekerij Montis Moerkapelle BV (Moerkapelle)
- Lilium formosanum White Crane - Kwekerij Tass CV (Wateringen)
- Gerbera Garvinea - Kwekerij de Barreveld (Honselersdijk), VOF J.M. v.d. Meer-Los ('s-Gravenzande), F.N. Kempen BV (Mijdrecht), R.A.J. Kuijf (Reeuwijk)

Nieuwe stemkans
Tijdens de FloraHolland Trade Fair, die vorige week plaatsvond in Aalsmeer, is de tweede stemronde van start gegaan. Toen al kregen bezoekers de gelegenheid om hun voorkeur uit te brengen. Klanten van FloraHolland kunnen tot en met 22 november 2010 stemmen op kamerplanten en snijbloemen, inclusief de FleurPrimeur Lilium 2010. Deze producten staan in de tweede stemronde centraal. In de daaropvolgende stemrondes kan er ook op de categorieën tuinplanten en concepten gestemd worden.

Stemmen via website
Kopers met een klantnummer van FloraHolland kunnen stemmen via www.floraholland.com. Ook zijn hier de foto's van de halve finalisten te vinden. Met vragen over de nieuwe opzet of de selectie van producten kan men contact opnemen met Monique Peters T 0297 39 27 41 of Martijn Bentvelsen T 0174 63 42 84.

Klik hier voor het stemformulier.

Bijschrift foto: Start van de tweede stemronde Glazen Tulp 2011 tijdens de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer.