Politie Kennemerland

Persberichten 11 november

Regio Kennemerland, 11-11-2010

Stroomstootwapen in auto aangetroffen
HOOFDDORP, 11 november Politiemensen voerden woensdagnacht omstreeks
01.15 uur een standaardcontrole uit bij een auto die op de Tuinweg reed. De drie inzittenden reageerden erg nerveus, waarop de agenten na toestemming de auto doorzochten. In de auto werd een stroomstootwapen en een stuk munitie gevonden. De drie inzittenden, mannen van 22, 24 en 25 jaar oud en afkomstig uit Nieuw-Vennep en Hoofddorp, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hier zijn ze ingesloten voor verhoor.

Vrouw aangehouden na vernielen ruiten
HAARLEM, 10 november Politiemensen stelden woensdagavond omstreeks 20.00 uur na een melding dat er ruiten werden ingeslagen op het Staten Bolwerk direct een onderzoek in. Ter plekke bleken er inderdaad diverse ruiten kapot te zijn. Op basis van signalement werd een 51-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Babbeltruc (1)
HAARLEM, 10 november Een 88-jarige Haarlemse dame is woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een man belde bij de vrouw aan en stelde zich voor als medewerker van een zorginstelling. Toen de bejaarde dame de man binnenliet, hield hij een gesprek met de vrouw, waarna hij weer vertrok. Korte tijd later kwam de vrouw erachter dat de man een geldbedrag had weggenomen uit haar tas.

Babbeltruc (2)
UITGEEST, 10 november Een 80-jarige man is woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc. Bij de man werd aangebeld door een jongedame die aangaf dat zij het buurmeisje was en dat haar vader pech met de auto had. De vraag was of zij een bedrag van een paar honderd euro mocht lenen om haar vader te helpen. De man gaf het meisje een deel van het geld en gaf haar de bankpas mee om het resterende bedrag te pinnen. Het meisje zou na de transactie direct de pas retour brengen, wat zij natuurlijk niet deed. Van de rekening van het slachtoffer is een bedrag van honderden euros opgenomen. De politie vraagt van beide zaken getuigen zich te melden via 0900-8844. Ook mensen die vermoeden door dezelfde man of vrouw benaderd te zijn, worden verzocht contact op te nemen.

Snelheidscontroles
HEEMSTEDE, 10 november Politiemensen hielden woensdagmorgen tussen 08.00 en 12.00 uur op de Herenweg een verkeerscontrole gericht op snelheid. Van de 2861 passanten reden er 188 harder dan de maximaal toegestane 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

UITGEEST, 10 november Op de Provincialeweg werd in beide richtingen tussen 14.45 en 17.15 uur gecontroleerd op snelheid. Hier reden 98 voertuigen harder dan de toegestane 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid was maar liefst 179 km/u.

VIJFHUIZEN, 10 november Op de N205 controleerde de politie tussen 15.00 en 17.00 uur op snelheid. Hier namen 84 bestuurders het niet zo nauw met de maximaal toegestane 100 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 135 km/u.

Alle betrokkenen kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten.