Project Gemeente Westland


Eerste omgevingsvergunning uitgereikt

Publicatiedatum: 11-11-2010

Op 11 november is de eerste omgevingsvergunning feestelijk uitgereikt aan de heer M.G. van Lis door wethouder Bram Meijer (bouwen en wonen) van de gemeente Westland. De heer Van Lis vroeg op 7 oktober digitaal een omgevingsvergunning aan voor de activiteit bouwen en heeft deze na 4 weken ontvangen.

Met de invoering van de Omgevingsvergunning per 1 oktober 2010, zijn ruim 25 vergunningen rondom de fysieke leefomgeving samengebracht. De Omgevingsvergunning wordt geregeld vanuit de 'Wet algemene bepalingen omgevingsrecht' (Wabo).
In de meeste gevallen zal de gemeente binnen acht weken een besluit nemen op een aanvraag om een omgevingsvergunning. Dit betekent dat de procedure doorgaans korter wordt.

Eén omgevingsvergunning
Door de invoering van de Wabo heeft men met nog maar één loket, één (digitaal) aanvraagformulier, één bevoegd gezag (één aanspreekpunt), één uniforme en in het algemeen ook kortere procedure voor bezwaar en beroep en één handhavend bestuursorgaan te maken. Alle afzonderlijke vergunningen zijn hiermee vervallen. Bovendien kan de aanvraag digitaal worden ingediend via www.gemeentewestland.nl/omgevingsloket