Cinemien

Amsterdam, 31 augustus 2010

DIE FREMDE in de Nederlandse bioscopen

Feo Aladags debuutfilm DIE FREMDE draait vanaf 11 november in de Nederlandse bioscopen. De regisseuse zal op 13 oktober aanwezig zijn op het filmfestival van Gent.

Vanaf 11 november zal de Duitse film DIE FREMDE in de Nederlandse bioscopen gaan draaien. De debuutfilm van Feo Aladag heeft op verschillende festival prijzen gewonnen, zoals op het Internationaal Filmfestival Berlijn, waar de film de Europa Cinemas Label won voor beste Europese film. DIE FREMDE ontving een Bronzen Lola voor beste film en actice Sibel Kekilli won de Lola voor beste actrice, de film was ook genomineerd voor een Lola voor beste regie en beste scenario. Op het Festival de Films de Femmes Créteil 2010 ontving DIE FREMDE de publieksprijs voor beste film.

Eerwraak
In DIE FREMDE vertelt regisseur Feo Aladag het verhaal van de jonge Umay (Sibel Kekilli, GEGEN DIE WAND) die haar ongelukkige huwelijksleven in Istanbul heeft ontvlucht en bij haar ouders in Berlijn aanklopt. Ze weet dat ze veel van hen vraagt, maar hoopt dat hun liefdevolle band zwaarder weegt dan de sociale druk van de Turkse gemeenschap in Berlijn. Maar niets is minder waar en haar ouder besluiten Umays zoontje terug naar zijn vader in Turkije te sturen...

Interviews
Regisseur Feo Aladag is op 13 oktober aanwezig op het festival van Gent en beschikbaar voor interviews. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met Gideon Querido van Frank van ABC/ Cinemien, +31(0)20-5776010 of gideon@cinemien.nl.

U kunt DIE FREMDE zien bij ABC/ Cinemien (Amsteldijk 10, Amsterdam) in de speciale screeningsruimte op groot doek. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met ondergetekende.