Gemeente Berkelland


Persbericht
27 oktober 2010

Gemeente oefent op 11 november rampenplan in Eibergen

Op 11 november oefent de gemeente het rampenplan. Het Assink lyceum wordt ontruimd. Misschien lijkt het alsof er een echte ramp is gebeurd. Maar het gaat dus om een oefening.

Coördinatie van rampen
Het gemeentebestuur is verantwoordelijk voor de coördinatie van rampen en (grote) ongevallen die in de gemeente gebeuren. Om hierop goed voorbereid te zijn is er een gemeentelijk rampenplan opgesteld. Het rampenplan bestaat uit een aantal deelplannen (bijv. 'opvang en verzorging van slachtoffers', 'registratie van slachtoffers', 'afhandeling van schade'). Wij oefenen dit plan met onze ambtenaren regelmatig. Op 11 november. wordt in de gemeente Berkelland zo'n rampenoefening gehouden.

Opvang en verzorging
Wij oefenen dit keer het deelplan 'opvang en verzorging'. Om de oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen kiezen we er voor om een school te evacueren. Dit betekent dat op 11 november het Assink Lyceum aan de Prins Bernhardstraat gedeeltelijk wordt geëvacueerd. De leerlingen worden naar een opvanglocatie gebracht. Rondom de school is politie aanwezig. Hierdoor lijkt het misschien dat er een echte ramp is gebeurd maar het gaat dus om een oefening.