Het Huis en de postbus van Sinterklaas staan in Bruparck

02/11/2010 10:18

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Sinterklaas ruilt paard in voor rode cabrio-oldtimer

Op maandag 11 november kunnen alle kinderen een bezoekje brengen aan Sinterklaas en zelf een kijkje nemen in het enige echte Huis van de Sint in Bruparck. Hier zijn de Zwarte Pieten druk bezig met de voorbereidingen voor 6 december: bakken van speculaas en marsepein, het inpakken van cadeautjes, het vullen van de speelgoedzakken,-De Goede Sint trakteert zoals gewoonlijk de brave kinderen op een aantal leuke attenties. Daarnaast kunnen de kids vanaf 31 oktober ook hun mooiste brieven en tekeningen opsturen naar het Huis van de Sint of zelf posten in zijn brievenbus in Bruparck. De mooiste brief en tekening wordt beloond met leuke prijzen.

De Sint arriveert in stijl met een rode oldtimer-cabrio op 11 november

Op 11 november slaat de Sint zijn "tenten" op in Bruparck. De Sint en zijn paard worden al een dagje ouder en daarom heeft de Sint voor de gelegenheid zijn wagen van stal gehaald. In een rode oldtimer-cabrio, een Thriumph Southern Cross uit 1932, maakt de Sint samen met de Zwarte Pieten zijn opwachting om 11u in The Village in Bruparck.

In het Huis zijn de Sint en zijn Pieten in volle voorbereiding voor 6 december

Een kleine maand voor de Sint aan zijn nachtelijke tour over de daken begint, neemt hij samen met de Zwarte Pieten zijn intrede in zijn Huis in Bruparck om de laatste voorbereidingen te treffen. Alle kinderen krijgen de kans om het Huis van de Sint te bezoeken in volle actie. De Pieten zullen druk in de weer zijn met de voorbereidingen voor 6 december: het bakken van speculaas, het inpakken van cadeautjes, het vullen van zakken met speelgoed. De kinderen kunnen hier ook een eigen snoepsaté maken die door de Pieten vakkundig wordt ingepakt en die ze uiteraard meekrijgen- Er zijn verschillende werkruimtes die je kan ontdekken. In het Huis worden ook de brieven en tekeningen tentoongesteld die de Sint ontvangen heeft. Misschien spot je je eigen brief en tekening wel.

Doorlopend wordt ook animatie voorzien. Zo kunnen de kinderen zich laten schminken door 2 grimeuzes en verzorgen de Zwarte Pieten een spectaculaire circusact.

Uiteraard kan je het Huis niet verlaten zonder een hoogsteigen bezoek aan de Sint op zijn troon. Je kan er met hem babbeltje slaan en samen met hem op de foto (die je achteraf op de website kan downloaden). De Goede Sint laat je niet met lege handen naar Huis gaan en naast een snoepsaté, vers gemaakte chocolade en speculaas ontvangen de kinderen ook een Bruparck-zakje met een cadeau en een chequeboekje. Met het chequeboekje krijg je korting bij een bezoekje aan Mini Europa, Kinepolis Brussel en Océade. De kortingbonnen kunnen ook gebruikt worden voor drankjes en hapjes in de verschillende horecazaken in The Village.

Ook op zaterdag 13 en zondag 14 november maakt de Sint tijd voor de brave kinderen. Tussen 14u en 18u is zijn Huis open voor bezoekers en kan iedereen bij hem terecht voor een praatje.

De brave kinderen kunnen hun brieven voor Sinterklaas opsturen naar Bruparck

Vanaf 31 oktober kunnen de brave kinderen hun brieven en tekeningen voor de Sint hoogstpersoonlijk in zijn brievenbus posten in Bruparck. Uiteraard kan je de Sint ook met de post bereiken op het volgende adres: Huis van Sinterklaas, Bruparck, Eeuwfeestlaan 20, 1020 Brussel. De mooiste brief en tekening kan rekenen op een leuke beloning van de Sint (vergeet dus zeker niet je verlanglijstje en je contactgegevens toe te voegen aan je brief).

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel