Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 8 november 2010

Fair fashion en vervoer op de Dag van de Duurzaamheid

Awearness Fair Fashion, platform voor presentatie en promotie van duurzame mode, laat in samenwerking met de Provincie Gelderland fair fashion met een mobiliteitstwist zien op de Dag van de Duurzaamheid op 11 november op de HAN Campus in Arnhem.

Op de Dag van de Duurzaamheid staat het thema duurzame mobiliteit in Arnhem in de schijnwerpers. Onderdeel van het programma op de HAN Campus is een fraaie fair fashion show van Awearness Fair Fashion, met medewerking van Margreet van Gastel, wethouder van Milieu van de Gemeente Arnhem. Zij zal toelichten waarom FAIR FASHION Made in (Arnhem) op de Dag van de Duurzaamheid wordt samengebracht met elektrische scooters en auto's. Wilma Mulder en Jeannette Ooink van Awearness Fair Fashion leggen uit wat de fashion die we gaan zien duurzaam maakt. Gevolgd door prachtige mode uit Arnhem Modestad in drie blokken: kleding voor onderweg, op kantoor en op een feestje. Deelnemers: LÖV Urban, Van Markoviec, Elsien Gringhuis, Malousebastiaan, Hiernamaals, Okimono, Chris Meijers Collectie en Net A. Ook zijn er bijzondere tassen gemaakt van fietsbanden, autobinnenband en autobekleding van LuPéLo, Cyclus by More than Hip en Citrobag. Fair fashion en vervoer, een duurzame combinatie!

Op de Dag van de Duurzaamheid rijden elektrische auto's vanuit diverse startplaatsen in Nederland langs verschillende routes naar Almere. Om 09.15 uur start de Gelderse Elfstedentocht op de HAN Campus. Annelies van de Kolk, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, stelt de eerste HAN-oplaadpaal voor elektrische voertuigen in gebruik. Ook zijn er presentaties van duurzame mobiliteit door regionale organisaties en bedrijven en kan men speeddaten met deze bedrijven.

=============================einde persbericht==============================



Ingezonden persbericht