Gemeente Leidschendam-Voorburg


Duurzaamheidscampagne van start

11 november 2010

Met de duurzaamheidscampagne `Energie besparen. Daar houden we wat aan over!' wil de gemeente Leidschendam-Voorburg haar inwoners aansporen zuiniger met energie om te gaan én duurzame energie te gebruiken. Wethouder van duurzaamheid en milieu Jérôme Schellings geeft op donderdag 11 november het officiële startsein voor de meerjarencampagne. Dit is tevens de landelijke Dag van de Duurzaamheid.

De gemeente en inwoners samen
Een beter milieu is de verantwoordelijkheid van de gemeente en de inwoners samen. Iedereen kan op zijn eigen manier een steentje bijdragen. De gemeente helpt inwoners op weg, door het geven van tips én subsidie voor energiebesparende maatregelen in en om het huis. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók prettig voor de portemonnee. Zo wordt Leidschendam-Voorburg een steeds duurzamere gemeente.

Alle informatie op www.lv.nl/energie
Het aanvragen van een subsidie voor bijvoorbeeld dubbelglas (HR++), dakisolatie of het plaatsen van zonnepanelen gaat via de website www.lv.nl/energie of het Servicecentrum. Op de website vindt men alle informatie over de mogelijkheden en voorwaarden van een subsidie én energietips in en om het huis. De hoogte van de subsidie voor een duurzame energiezoorziening is 25% van de gemaakte kosten met een minimum van EUR 250,- en een maximum van EUR 2.500,- per woning.