Twentsche Kabel Holding NV

Persbericht

TKH Group N.V. (TKH)

TKH voornemens om activiteiten Optelecom-NKF over te nemen

TKH Group NV ("TKH") maakt bekend dat zij een fusieovereenkomst heeft getekend met Optelecom-NKF, Inc., gevestigd te Germantown, Verenigde Staten ("Optelecom-NKF") met betrekking tot de overname (zgn. 'cash merger') van Optelecom-NKF. Optelecom-NKF is een wereldwijde leverancier van geavanceerde video observatie-oplossingen en is genoteerd aan NASDAQ.

De overname geschiedt op voorwaarde van goedkeuring van de aandeelhouders van Optelecom-NKF . Het bestuur van Optelecom-NKF heeft de overname unaniem goedgekeurd en beveelt haar aandeelhouders aan om voor de overname te stemmen. Indien alle voorwaarden worden vervuld, zal closing van de transactie naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2011.

TKH zal alle aandelen in Optelecom-NKF verwerven, tegen $ 2,45 per aandeel in contanten. De prijs per aandeel vertegenwoordigt een premie van 59,1% ten opzichte van de slotkoers op woensdag 10 november 2010 van $ 1,54 en een premie van 72,7% ten opzichte van de gemiddelde slotkoers van Optelecom-NKF van de afgelopen 30 handelsdagen. De totale overnamesom bedraagt $ 9,2 miljoen.

Na closing zullen de activiteiten van Optelecom-NKF worden ondergebracht in het security-cluster van TKH, dat deel uitmaakt van het business segment Building Solutions. De strategische fit tussen TKH en Optelecom-NKF is uitstekend; de portfolio van Optelecom-NKF is complementair aan TKH's bestaande portfolio. Deze acquisitie sluit ook aan bij de doelstellingen van TKH om de omzet van security systems verder uit te bouwen tot 20% van de totaalomzet.

TKH zal de overname uit eigen middelen financieren en verwacht door de overname een positief effect op de winst per aandeel van TKH te realiseren vanaf 2012.

Daarnaast vindt een herfinanciering van de schulden van Optelecom-NKF plaats. In het kader van deze herfinanciering heeft Optelecom-NKF overeenstemming bereikt met de belangrijkste financier over een voorwaardelijke kwijtschelding van EUR 2,7 miljoen van de achtergestelde lening.

Optelecom-NKF realiseert met 120 medewerkers (FTE), waarvan 70% werkzaam zijn in Nederland, een omzet van circa EUR 25 miljoen op jaarbasis. Tot haar productlijn behoren IP-camera's, video servers/codecs, netwerk videorecorders, glasvezeltransmissie apparatuur, video management software en video content analyse. Optelecom-NKF levert volledige oplossingen voor verkeersmonitoring en beveiliging van luchthavens, zeehavens, casino's, gevangenissen, openbare voorzieningen, openbaar vervoer, ziekenhuizen en bedrijfsterreinen. Sinds haar oprichting in 1972, heeft Optelecom-NKF een goede staat van dienst opgebouwd in het leveren van deskundig technisch advies en ondersteuning bij haar producten, die ontwikkeld zijn voor en getest zijn op professionele en bedrijfskritische toepassing. Alle Optelecom-NKF IP video observatie-oplossingen worden op de markt gebracht onder de handelsnaam Siqura®.

Een gezamenlijk persbericht, met aanvullende informatie over de overname, is beschikbaar op de website van TKH en Optelecom-NKF: www.optelecom-nkf.com.

Haaksbergen, 11 november 2010

Raad van Bestuur



Twentsche Kabel Holding NV