Volop actie tegen eergeweld

11/11/2010 08:28

TransCity

Vandaag is bij Dagblad Metro een 8-pagina special verschenen die geheel in het teken staat van de landelijke actieweek tegen eergerelateerd geweld.

Tijdens deze actieweek zijn tientallen gemeenten het toneel van voorlichtings- en discussiebijeenkomsten om dit probleem bespreekbaar te maken en methoden van aanpak te presenteren. Ook worden tussen betrokken gemeenten, lokale en landelijke minderhedenorganisaties convenanten ondertekend. Zij committeren zich hiermee aan een gezamenlijke aanpak.

De actieweek vindt plaats in het kader van het langlopende project 'Aan de goede kant van de eer', een gezamenlijk initiatief van het Inspraakorgaan Turken (IOT), het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) en Vluchtelingen-Organisaties Nederland (VON), in nauwe samenwerking met tien gemeenten en de landelijke overheid. Kerndoelstelling is het bespreekbaar maken van eergerelateerd geweld en het bevorderen van de weerbaarheid, veiligheid en zelfredzaamheid van (potentiële) slachtoffers. Met als centrale boodschap: 'Eervol handelen sluit alle vormen van geweld uit!'

In de actieweek worden onder meer in Arnhem en Deventer convenanten ondertekend tussen de betrokken gemeenten en lokale en landelijke minderhedenorganisaties Zij committeren zich hiermee aan een gezamenlijke aanpak van het voorkomen en bestrijden van eergerelateerd geweld.

Met de actieweek willen de initiatiefnemers ook de website www.eervol.com onder de aandacht brengen van een breed publiek. Op deze website kunnen (potentiële) slachtoffers, hulpverleners, beleidsmakers en andere betrokkenen en geïnteresseerden terecht voor informatie en advies.





http://www.eervol.com