Gemeente Almere

Almere Poort verwelkomt "MijnEigenWoonidee"

10-11-2010

Koopovereenkomst Homeruskwartier Veld I getekend

Woensdag 10 november is door de gemeente Almere en Heutink Projektontwikkeling, de officiële koopovereenkomst getekend voor het plan "Mijn Eigen Woonidee". Met de ondertekening van deze overeenkomst krijgt het Homeruskwartier in Almere Poort er een bijzonder woonproject bij.

Het plan "Mijn Eigen Woonidee" van Projektontwikkeling Heutink is vorig jaar door de gemeente Almere geselecteerd in een openbare ontwikkelcompetitie voormede-opdrachtgeverschap. Het stedenbouwkundig ontwerp van het plan "Mijn Eigen Woonidee" is gebaseerd op de inbreng van potentiële kopers: parkeren in parkeerhoven, autoluwe straatjes, ruime privétuinen en variatie in woningtypes. Later in het traject krijgt ook de inbreng van de koper een grote rol toebedeeld. De koper kan kiezen uit diverse gevelontwerpen en talrijke indelingsmogelijkheden. Ook kan de koper meedenken over de inrichting van de woonomgeving.

Unieke locatie
Het plan "Mijn Eigen Woonidee" is prachtig gelegen in de nieuwe woonwijk Homeruskwartier, direct tegen het bosachtig groengebied van het Pampushout. Het Homeruskwartier is revolutionair en uniek. De wijk wordt volledig door de eigen inwoners of in mede-opdrachtgeverschap gebouwd. Hier ziet heel Nederland in de praktijk hoe mensen de stad maken. Het Almeerderstrand (IJmeerkust) en het Cascadepark liggen op loopafstand.

"Mijn Eigen Woonidee" omvat starterswoningen, exclusieve rijenwoningen, statige herenwoningen en twee-onder-een-kap woningen. De starterswoningen en de exclusieve rijenwoningen zijn reeds in de verkoop. De starterswoningen zijn allen verkocht en van de exclusieve rijenwoningen zijn nog enkele woningen beschikbaar. De verkoop van de herenwoningen en twee-onder-een-kap woningen zal op korte termijn starten.