Ingezonden persbericht


Persbericht

11 november 2010

FNLI introduceert duurzaamheidswebsite Keten van eten

Rijswijk ­ In het kader van de dag van de Duurzaamheid introduceert de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) vandaag de nieuwe website Keten van eten. Deze website laat zien wat de Nederlandse levensmiddelenindustrie allemaal onderneemt op het gebied van verduurzaming. Ook dient de website als inspiratiebron voor levensmiddelenbedrijven om initiatieven op dit gebied te ontwikkelen. De Nederlandse levensmiddelenindustrie onderneemt veel verschillende activiteiten op het gebied van verduurzaming. Om deze activiteiten op één centrale plek en op een laagdrempelige, aantrekkelijke en overzichtelijke manier zichtbaar te maken, is www.ketenvaneten.nl ontwikkeld. De bezoeker van de website kan vijf ketenschakels doorlopen: grondstof, transport, productie & verwerking, handel & distributie en verpakken & recyclen. Er zijn o.a. initiatieven te vinden over het verminderen van milieubelasting en afval tot het vergroten van dierenwelzijn en eerlijke handel. Daarnaast biedt de website informatie over algemene en gezamenlijke initiatieven die de levensmiddelenindustrie neemt.

()
Verduurzaming hoog op de agenda
Verduurzaming staat hoog op de agenda van de Nederlandse levensmiddelenindustrie. Zo is de FNLI, namens de levensmiddelenindustrie, afgelopen jaar lid geworden van de Ronde Tafel voor Duurzame Palmolie, waarbij het gebruik van duurzaam geproduceerde palmolie actief wordt gestimuleerd. Bovendien is de FNLI, sinds vorige week, deelnemer aan de Task Force Duurzame Palmolie waarin zij aan het streefdoel werkt dat uiterlijk eind 2015 alle voor de Nederlandse markt bestemde palmolie duurzaam is. De FNLI is ook actief deelnemer van het Platform Verduurzaming Voedsel. In dit platform spant de FNLI zich gezamenlijk met het ministerie van EL&I, de agrarische sector, supermarkten, horeca en catering in voor de versnelling van de verduurzaming van de voedselketen. Duurzaamheidsagenda
Het zichtbaar maken van zowel de gezamenlijke als de individuele activiteiten op het gebied van verduurzaming past goed in de toekomststrategie van de Nederlandse levensmiddelenindustrie. Daarom heeft de FNLI de duurzaamheidsagenda "FNLI in actie: zichtbaar en concreet"ontwikkeld. De agenda zet in op concrete actie voor verduurzaming bij bedrijven en in de keten. Om het proces van verduurzaming zichtbaar te maken, kiest de FNLI elk jaar twee of drie thema's waaraan extra aandacht wordt besteed. Voor 2010 zijn dat: verpakkingen, energie en transparantie in de keten. Voor 2011 zijn dat: palmolie, water en voedselverspilling.

-Einde bericht-



Ingezonden persbericht