Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Red Hat biedt nieuwe standaard voor de volgende generatie besturingssystemen

Red Hat Enterprise Linux 6 biedt Enterprise IT een goede basis voor virtualisatie en cloud computing

Amersfoort, 11 november 2010 - Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), marktleider in opensourceoplossingen, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 6, de laatste grote versie van zijn operating platform. Met Red Hat Enterprise Linux 6 definieert Red Hat nieuwe standaarden voor commerciële open source besturingssystemen. De software is ontworpen om de flexibele en gevarieerde enterprise architecturen te ondersteunen. Red Hat Enterprise Linux 6 levert de uitgebreide basis die klanten nodig hebben voor fysieke, virtuele en cloud implementaties.

Red Hat Enterprise Linux is al bijna een decennium beschikbaar. Het heeft een goede reputatie wat betreft de prestaties en betrouwbaarheid. Bovendien is het een hoogwaardig alternatief voor het propriëtaire UNIX. Vandaag de dag vertrouwen klanten over de hele wereld op Red Hat Enterprise Linux voor hun meest bedrijfskritische workloads.

"Al bijna acht jaar biedt Red Hat Enterprise Linux uitstekende prestaties voor onze enterprise IT-infrastructuur,' zegt Gordon Penfold, chief technology officer van British Airways. 'Wij zijn van plan onze missiekritische systemen te migreren naar Red Hat Enterprise Linux 6."

'Voortbouwend op ons strategisch gebruik van Red Hat Enterprise Linux schalen wij van fysieke naar virtuele en cloud omgevingen. Daarom hebben we een actieve rol gespeeld in het Red Hat Enterprise Linux 6 bèta programma," aldus Motti Finkelstein, Managing Director bij Citi. "De belangrijke mogelijkheden van Red Hat Enterprise Linux 6 zijn verbeteringen in de beveiliging, prestaties en het gebruik van stroom. Hierdoor zijn we beter in staat te schalen naar de grootste systemen op de markt."

Dankzij de integratie van softwaretechnologieën die de laatste drie jaar door Red Hat, zijn partners en de opensourcegemeenschap zijn ontwikkeld, biedt de nieuwe versie uitgebreide verbeteringen op alle fronten. Klanten kunnen zodoende terugvallen op een platform van wereldklasse. Verbeteringen variëren van kernel verbeteringen voor resource management, RAS, prestaties, schaalbaarheid, virtualisatie tot het verlagen van het energiegebruik. Via de standards-compliant ontwikkelomgeving is er een veelomvattend aanbod van server en desktop applicaties die zijn geüpdatet. Het is ontworpen om agility te verbeteren, kosten te verlagen en de IT-complexiteit voor klanten te verminderen.

Red Hat Enterprise Linux 6 is een degelijke en voordelige keuze voor gebruikers die van UNIX naar Linux migreren en het is een krachtig alternatief voor Microsoft Windows Server. Het biedt toonaangevende innovatie voor privé en publieke cloud implementaties.

'Red Hat Enterprise Linux is al jaren het missiekritische platform voor veel enterprise bedrijven. Klanten zoals British Airways, Citi en NTT Communications zijn partners en dragen bij aan de ontwikkeling van het Red Hat Enterprise Linux platform. Wij gaan nu een tijdperk in van enterprise computing waar flexibiliteit, portability en interoperabiliteit belangrijker zijn dan ooit tevoren. Vandaag bieden we een platform dat klanten nodig hebben. Dat is altijd onze focus geweest,' zegt Paul Cormier, executive vice president en president, Products en Technologies bij Red Hat. 'Wat wij leveren is meer open en betrouwbaarder dan andere producten in de markt. Dit platform is ontworpen om klanten de volgende generatie virtualisatie en cloud te bieden.'

Red Hat Enterprise Linux 6 bevat honderden technische verbeteringen en toevoegingen die klanten een significante voorsprong geven ten opzichte van de alternatieven in de markt. Het biedt: *Een geoptimaliseerd applicatieplatform voor grootschalige, centraal beheerde enterprise implementaties. *Verbeterde efficiëntie met de nieuwste generatie schaalbare hardwaresystemen. *Toonaangevende virtualisatie prestaties, flexibiliteit en veiligheid voor zowel host als guest omgevingen. *Uitgebreide ondersteuning voor features die zijn ontworpen om de ecologische impact en carbon footprint van IT-systemen te minimaliseren. *Een platform dat geschikt is voor stabiele implementaties voor de lange termijn terwijl nieuwe technologieën geïncorporeerd kunnen worden voor fysieke, virtuele en cloud implementaties.

Een van de factoren die ten grondslag ligt aan het markteiderschap van Red Hat Enterprise Linux als een industriestandaard, is het uitgebreide ecosysteem van gecertificeerde hardwareplatformen en softwareapplicaties. Het doel van Red Hat is hun klanten ongeëvenaarde keuze te bieden. Het eenvoudige 'certify once, deploy anywhere' model biedt softwareleveranciers en klanten uitgebreide deployment flexibiliteit. Daarnaast is Red Hat Enterprise Linux 6 ontworpen om zo 'future proof' als mogelijk te zijn. Het optimaliseert de mogelijkheden van de hardwaresystemen van partners zoals AMD, Cisco, Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM, Intel en NEC.

'Met de groei van op Linux gebaseerde computing omgevingen, de combinatie van Red Hat Enterprise Linux 6 en het Cisco Unified Computing System, kunnen klanten hun IT-productiviteit verbeteren terwijl ze de total cost of ownership kunnen verlagen en kunnen profiteren van grotere flexibiliteit en verbeterde beveiliging', zegt Lew Tucker, vice president en chief technology officer Cloud Computing bij Cisco. Virtualisatietechnologie was nog nooit van zo'n essentieel belang. Het maakt de overgang mogelijk naar kosteneffectieve en schaalbare cloud computing modellen. Bij Cisco zijn we vooral trots op de waarde die we - samen met Red Hat - leveren aan onze klanten door ons uniform systeem met policy-based management en hardware enabled virtuele I/O die meer controle, zichtbaarheid en prestaties voor virtuele applicaties oplevert.

"Met Red Hat Enterprise Linux in combinatie met Dell PowerEdge servers kunnen klanten een efficiënt datacenter bouwen, beheren en onderhouden terwijl ze flexibiliteit en keuze behouden," licht Tim Mattox toe, vice president of Enterprise Product Marketing bij Dell. "Het technologie leiderschap van Red Hat Enterprise Linux 6 op Dell platformen biedt meer waarde dan RISC alternatieven."

'Red Hat en Fujitsu werken sinds 2003 nauw samen om Red Hat Enterprise Linux te ontwikkelen en te verbeteren om zodoende missiekritische omgevingen te laten draaien met Fujitsu's betrouwbare hardware- en softwareproducten," zegt Yoichi Hori, president, Platform Software Business Unit bij Fujitsu. "Wij zijn verheugd dat Red Hat Enterprise Linux 6 onze klanten in staat stelt hun systemen te laten draaien op een stabielere omgeving.'

'Klanten hebben behoefte aan operating platformen die een complete range van datacenter modellen kunnen onderbrengen,' zegt Scott Farrand, vice president, Infrastructure Servers and Software bij HP. 'Het optimaliseren van Red Hat Enterprise Linux 6 op ProLiant servers breidt de kracht van open source uit naar HP's Converged Infrastructure. Hierdoor kunnen klanten automatiseren, hun omgevingen opschalen of virtualiseren om te voldoen aan hun zakelijke behoeften.'

"Red Hat en IBM werken al meer dan een decennium samen om Red Hat Enterprise Linux en IBM-platformen te verbeteren om aan de eisen van onze gezamenlijke klanten te voldoen," zegt Jean Staten Healy, director of worldwide cross-brand Linux strategy bij IBM. "De combinatie van Red Hat Enterprise Linux 6 en IBM-technologie biedt onze gezamenlijke klanten nog meer verbeteringen voor missiekritische, virtuele en cloud deployments, vooral in combinatie met onze laatste IBM-hardware. Het is een belangrijk nieuw platform in de markt."

"Red Hat en Intel richten zich samen op het stimuleren van innovatie voor enterprises door het combineren van onze hardware en software mogelijkheden van wereldklasse. Deze samenwerking omvat het ecosysteem, ISV's, OEM's en aanbieders van systemen om innovatie te verzekeren binnen alle niveaus van de solution stack," zegt Doug Fisher, vice president, Intel Software & Services Group, en general manager, Systems Software Division. "Red Hat Enterprise Linux 6 op Intel(TM) Xeon(TM) processoren biedt uitgebreide schaalbaarheid, prestaties, betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Ideaal voor virtualisatie en cloud omgevingen. Red Hat Enterprise Linux draaiend op Intel is een toonaangevende keuze voor de huidige vraag van datacenters."

'We verwachten dat Red Hat Enterprise Linux 6 met zijn superieure schaalbaarheid, stabiliteit en beschikbaarheid de adoptie van Linux zal stimuleren en dat de wereldwijde Linux-markt zal groeien,' aldus Kotetsu Ohmiya, General Manager van de eerste IT software divisie bij NEC Corporation.

De webcast met meer informatie over Red Hat Enterprise Linux 6 is beschikbaar via: http://www-waa-akam.thomson-webcast.net/us/dispatching/?event_id=09a0527bde2a763b87bdbe202ea8a5ab&portal_id=af9b227bf07c733390c2738ee0330646.

Extra aankondigingen over Red Hat Enterprise Linux zijn te vinden op: www.press.redhat.com.

Kijk voor meer informatie over Red Hat Enterprise Linux 6 op: www.redhat.com/rhel.

Over Red Hat, Inc.
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van opensourceoplossingen en is opgenomen in de S&P 500, een belangrijke Amerikaanse beursindex. Naast het hoofdkantoor in het Amerikaanse Raleigh (NC) heeft Red Hat ruim 65 vestigingen over de hele wereld. CIO's hebben Red Hat in het CIO Insight Magazine Vendor Value-onderzoek voor de zevende maal op rij verkozen als een van de beste leveranciers van enterprise software. De organisatie biedt hoogwaardige en betaalbare technologie met zijn besturingssysteemplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform wordt gecombineerd met virtualisatie, applicaties en management en Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, waaronder de Red Hat Enterprise Virtualization en JBoss Enterprise Middleware. Red Hat biedt zijn klanten wereldwijd ondersteuning, training en consultancy via hooggekwalificeerde partners. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.

Meer informatie voor de pers: