Ingezonden persbericht


Persbericht

Lont bouwt standaard onder de landelijke energienormen.

Nu de hype rondom duurzaamheid op gang komt, presenteert Lont op de 'Dag van de Duurzaamheid' zijn zeer energiezuinig woningbouwconcept. Een speciaal samengesteld team dook afgelopen jaar in het woud van innovaties, draaide testen en liet zich inspireren door buitenlandse voorlopers. 'Het is niet iets wat we inkopen maar een intern wetenschappelijk onderbouwd concept' aldus Jetze Lont.

We lopen nu ver voor op de landelijke energienormen, dit doen we met het oog op de te verwachten woonlasten van onze bewoners; wij verwachten dat met de stijgende energieprijzen de energiekosten richting de maandlasten van de hypotheek gaan.

Het is de tweede generatie LontHuis, een gehele nieuwe aanpak; maar nu weer toekomstbestendig. De naam van dit concept, Wendura, staat voor het nieuwe bouwen: 60% energiezuiniger, driedubbele beglazing, 36cm isolatie, goede kierdichting en korte bouwtijd.

Deze maand wordt gestart met de eerste woning in de wijk Blitsaerd. In tegenstelling tot nietszeggende EPC-normen, gaan wij deze woning straks doormeten om het werkelijke energieverbruik te bepalen.

Noot voor de redactie