Ingezonden persbericht


Tele2 sluit zich aan bij recycling programma oude mobieltjes

Amsterdam, 11 november 2010. Tele2 sluit zich aan bij het initiatief van T-Mobile en TNT Post om via een landelijk recycling programma zoveel mogelijk oude mobieltjes in te zamelen en verantwoord te recyclen. Het zogeheten GSM Retourplan wordt beheerd door een onafhankelijke stichting die zorgt dat mobieltjes inclusief batterijen milieuvriendelijk gerecycled worden. Mobieltjes die nog bruikbaar zijn, worden in grote partijen geveild. De opbrengst daarvan komt ten goede aan het World Food Programme en War Child.

Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt Tele2: "Wij zijn heel enthousiast over deelname aan dit recycling programma voor oude mobieltjes. Met dit initiatief willen wij onze verantwoordelijkheid nemen voor een beter milieu en steunen we ook nog twee fantastische goede doelen."

In Nederland zijn miljoenen mobiele telefoons in gebruik. Daarnaast ligt er een groot aantal oude mobieltjes, ongebruikt of defect, thuis in een kast of la. Uiteindelijk komen deze mobiele telefoons in het milieu terecht. Door deelname aan het recycleprogramma wil Tele2 voorkomen dat deze mobiele telefoons schade aan het milieu aanrichten. Klanten van Tele2 kunnen de oude telefoontjes gratis opsturen naar het GSM Retourplan.

GSM Retourplan
Het GSM Retourplan is een stichting met als doel: Het inzamelen van zoveel mogelijk oude mobieltjes om ze een tweede leven te geven of op verantwoorde wijze te laten recyclen. De netto opbrengst van het GSM Retourplan komt geheel ten goede aan goede doelen. Huidige partners van het GSM Retourplan zijn T-Mobile, Ben en TNT Post. Meer informatie is te vinden op www.gsmretourplan.nl of op de mobiele website van het GSM Retourplan.
- EINDE -

Contact Tele2
Remco Meerstra
Corporate Reputation Manager
T: +31 (0) 20 750 1804
E: remco.meerstra@tele2.com

Tele2 Nederland B.V. is één van de grootste communicatiebedrijven in Nederland. Het bedrijf biedt zowel de consumenten-, de zakelijke als de wholesale markt een compleet pakket van communicatiediensten. Tele2 biedt spraak-, data-, internet- en tv-diensten aan via een eigen infrastructuur, voorzien van de modernste netwerktechnologieën. Tele2-klanten profiteren van gebruiksvriendelijke en betaalbare diensten van topkwaliteit. Meer nieuws en informatie zijn verkrijgbaar via tele2.nl


---- --