Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Start 'Verkiezing beste reisverhaal van Nederland' Lees de shortlist nu op de KB-site!

Den Haag/Amsterdam, 11 november 2010 ­ De Koninklijke Bibliotheek, nationale bibliotheek van Nederland, en uitgeverij Prometheus/Bert Bakker geven vandaag het startsein voor de verkiezing van het beste reisverhaal van Nederland. De verkiezing loopt tot donderdag 25 november 2010 en de uitslag wordt nog dezelfde dag bekend gemaakt, tijdens de boekpresentatie van de door Jan Blokker samengestelde bloemlezing 'De Nederlandse reisliteratuur in 80 en enige verhalen'. De volledige verhalen op de door Blokker samengestelde shortlist staan op www.kb.nl/bestereisverhaal. Daar kan tevens gestemd worden op een van de zes genomineerde verhalen.

()

De genomineerden
De door Jan Blokker genomineerde verhalen zijn 'Itinerario. Scheepsreis naar Oost- ofwel Portugees-Indië' (Jan Huygen van Linschoten), 'Reize naar de Middelandsche Zee'(N.A. van Rijneveld), 'Mijne reis naar Amerika' (H. Bavink), 'Donker Spanje' (Bob den Uyl), 'De kunst van het wandelen' (Martin Bril) en 'Een landingspoging op Newfoundland' (Willem Frederik Hermans). Alle verhalen zijn voorzien van een aanbeveling door Jan Blokker en te lezen op www.kb.nl/bestereisverhaal.

Bekendmaking
Iedereen die zijn of haar stem heeft uitgebracht in deze internetverkiezing van het beste reisverhaal van Nederland, is van harte welkom op de boekpresentatie in de KB (Den Haag). Hier zal live bekend worden gemaakt welk genomineerd verhaal het predicaat 'beste reisverhaal van Nederland' mag dragen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail te sturen aan activiteiten@kb.nl. De uitslag van de verkiezing wordt ook bekend gemaakt via de KB-website en twitter.


---