Databank IKKI Freelance binnen één maand toegenomen tot ruim 2.000 interessante opdrachten

Crawler helpt online zzp marktplaats van USG People aan interessante opdrachten; IKKI Freelance wordt zo startpunt voor freelancers

Almere, 11 november 2010 - USG People heeft de portal IKKI Freelance opengesteld voor opdrachten die al op internet zijn geplaatst. Een zogeheten crawler speurt naar interessante opdrachten en plaatst ze automatisch op IKKI Freelance, de marktplaats die zzp'ers en opdrachtgevers bij elkaar brengt. In nog geen maand tijd is het aantal opdrachten toegenomen tot ruim 2.000 opdrachten.

IKKI Freelance (www.ikki.nl/freelance) werd begin oktober gelanceerd. De portal kende met bijna 400 gewilde opdrachten van gerenommeerde bedrijven en ruim 10.000 geregistreerde freelancers een vliegende start. Om de service naar die grote groep zzp'ers uit te breiden, heeft USG People de afgelopen weken een webcrawler ofwel spider ontwikkeld. Die bladert automatisch internetpagina's door op zoek naar interessante opdrachten voor freelancers en plaatst ze op IKKI Freelance.

Uitbreiding service voor freelancers

De spider is inmiddels operationeel. "Je moet dit echt zien als een innovatieve manier om onze freelancers beter te bedienen", zegt Marco van Hurne, directeur van online carrière community De wereld van IKKI. "Dit geeft hen een veel uitgebreider overzicht van interessante opdrachten. Zzp'ers hoeven niet langer zelf sites van aanbieders af te struinen. Dat doen wij nu voor hen. We willen het online startpunt voor freelancers worden, de crawler helpt ons daarbij. " Door de portal via de crawler open te stellen voor opdrachten die al op internet staan, is het aantal freelance opdrachten op IKKI Freelance in korte tijd flink toegenomen. Op IKKI Freelance staan inmiddels ruim 2.000 interessante opdrachten waar zzp'ers uit kunnen selecteren.

De opdrachten op IKKI Freelance zijn niet alleen het resultaat van spideren. De basis wordt gevormd door de freelance opdrachten van werkmaatschappijen van USG People. Daarnaast besteedt een aantal grote opdrachtgevers al hun freelance werk uit via IKKI Freelance; de verwachting is dat het aantal opdrachten uit die bron de komende maanden flink gaat toenemen. Tenslotte plaatsen kleinere opdrachtgevers en intermediairs hun opdrachten. Van Hurne: "IKKI Freelance staat in principe open voor alle opdrachtgevers. Belangrijkste criterium is dat de opdrachten interessant zijn voor onze freelancers: hoger opgeleiden werkzaam in de ICT, marketing en communicatie, engineering en juridische dienstverlening. We beperken ons dus niet tot werkmaatschappijen van USG People. Als je een goed functionerende marktplaats wil faciliteren, moet je geen goede aanbieders uitsluiten maar juist openstaan voor hun koopwaar. Een community is per definitie open." Hij benadrukt dat alleen kwalitatieve opdrachten gaat; kwantiteit is niet een doel op zich.

Meer innovaties op gebied van online arbeidsmarktbemiddeling

Van Hurne voorziet de komende tijd meer innovaties op het gebied van online arbeidsmarktbemiddeling waarbij de aandacht vooral uitgaat naar social media. "In plaats van veel tijd en moeite te steken in mensen naar jouw sites te krijgen, zal de aandacht zich verplaatsen naar de omgevingen waar mensen zelf bij elkaar willen komen. Dat zijn de social media, de marktplaatsen van de toekomst."

De freelancers die op IKKI Freelance geregistreerd staan, kunnen ook gebruikmaken van de IKKI community. Daar kunnen ze - online maar ook via events - andere freelancers ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Tegelijkertijd biedt IKKI Freelance zzp'ers functionele voordelen: de portal neemt hen administratieve rompslomp uit handen en kan zorgen voor een snelle uitbetaling. Opdrachtgevers op hun beurt kunnen via IKKI Freelance veel meer grip krijgen op de voor hen vaak ondoorzichtige markt voor freelance werk.

Voor meer informatie over dit persbericht: