Ingezonden persbericht


3 november 2010
Topmensen uit het bedrijfsleven en de overheid
in gesprek met kinderen over een duurzame toekomst Amsterdam, donderdag 11 november 2010, 10.30 - 12.30 uur

In het Science Center NEMO in Amsterdam gaan 20 kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar onder de vlag van de Raad van Kinderen in gesprek met een aantal topmensen uit het bedrijfsleven en de overheid. Onderwerp van de dialoog is het gezamenlijk realiseren van een duurzame toekomst. Het evenement wordt gehouden in het kader van de Dag van de Duurzaamheid en is een initiatief van de Missing Chapter Foundation, die is opgericht door Laurentien van Oranje. Met dit evenement gaat de stichting ook officieel van start.

De Raad van Kinderen gaat onder leiding van Harm Edens in gesprek met Ruud Sondag (Voorzitter Raad van Bestuur Van Gansewinkel Groep), Harry Hendriks (CEO Philips Electronics Benelux), Paul Zuidema (Director of Sales, Koninklijke Ahrend) en Eberhard van der Laan (Burgemeester van Amsterdam). Andere aanwezigen zijn Floortje Dessing, prominenten zoals Carlos de Bourbon de Parme (oprichter van INSID) en verschillende topbestuurders waaronder Peter Bakker (TNT), Colette Cloosterman-van Eerd (Jumbo) en Peter Smink (NUON).

In lijn met de titel van het initiatief suggereert de Raad van Kinderen dat naast besluiten door een Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen er ook af en toe gepraat zou moeten worden met een Raad van Kinderen, gezien de impact van sommige besluiten van nu op de toekomst, met name op het gebied van duurzaamheid. Het evenement in NEMO wil voor dit concept een aanzet geven.

Oprichtster en voorzitter Laurentien van Oranje: "Ik ben onder de indruk geraakt van de onverwachte ideeën en vragen van kinderen rondom o.a. duurzaamheid. Het zou jammer zijn deze kracht verloren te laten gaan. Het zijn misschien geen concrete oplossingen, maar ze zetten ons aan het denken en leren ons anders naar een probleem kijken. Wij merken dat vele jonge en sommige meer gevestigde besluitvormers op zoek zijn naar dergelijke verfrissende invalshoeken op het gebied van onze omgang met de aarde en haar bronnen. De Missing Chapter Foundation wil hiervoor een platform bieden."

Algemeen directeur Michiel Buchel van Science Center NEMO verheugt zich op het evenement, dat perfect aansluit bij de doelstelling van zijn organisatie: "NEMO wil dat jonge mensen zich verbazen en laten inspireren door de waarde, betekenis en schoonheid van wetenschap en technologie. Ongeacht wat je later gaat doen is kennis van het allergrootste belang voor het verantwoord beheren en gebruiken van onze aarde. Juist jonge mensen zullen de oplossingen voor de toekomst gaan ontdekken en toepassen. Hun mening, suggesties en draagvlak verdienen een podium."

Programma
10.00 uur Ontvangst
10.30 uur Start evenement met o.a. optreden Alderliefste Welkom door Michiel Buchel, algemeen directeur NEMO Toespraak door Laurentien van Oranje, voorzitter Missing Chapter Foundation de Raad van Kinderen o.l.v. presentator en programmamaker Harm Edens 12.00 uur Afsluiting en mogelijkheid tot napraten 12.30 uur Einde

De bijeenkomst vindt plaats in het Science Center NEMO, Oosterdok 2 te Amsterdam (vlak bij Amsterdam CS)

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht