Compassie-dag in de Mozes & Aäronkerk


Mozeshuis en studenten organiseren symposium en Concert for Compassion

AMSTERDAM, 20101029 -- Op 11 november organiseert het Mozeshuis het symposium `Compassie en de praktijk' in de Mozes & Aäronkerk te Amsterdam. Oud-bankier en oprichter van de Global Leaders Academy Sander Tideman opent de dag met een lezing over compassie en economie. 's Avonds organiseren Amsterdamse studenten het eigentijdse Concert for Compassion.

Symposium
Het symposium op 11 november laat zien hoe compassie wereldwijd en in Nederland concreet in de praktijk wordt gebracht. Het programma bestaat uit lezingen, creatieve en inhoudelijke workshops. Daarnaast presenteert de Nederlandse Charter for Compassion-kerngroep haar (campagne-)plannen.

Lezingen:
* Sander Tideman / Global Leaders Academy
* Ceylan Pektas-Weber / publicist en hoofdredacteur www.nieuwemoskee.nl
* Prof. dr. Matthijs Schouten / bioloog/filosoof en co-auteur van Leven in verbinding van Irene van Lippe-Biesterfeld.

Workshops over: jeugdhulpverlening, islam en homoseksualiteit, afzeikcultuur in de media, Parsival in 2010: hoe heilig is ons doel? Of doe de tolerantie-test!

Concert for Compassion
De avond is voor jongeren. Georganiseerd door studenten van de Hogeschool van Amsterdam en in samenwerking met het ROC Amsterdam, wordt de dag afgesloten met het Concert for Compassion, waar verschillende artiesten aan meewerken: Mc Lazy / DJ Isthar / Martijn van Osch (cabaret) / Glenn & Mohs / Blik! / X=IQ / Mabsback /Jacob Lekkerkerker op het orgel / Sahabat (islamitische muziekgroep met vele stijlen) en Yve Baya (host). Slot: hindoestaans vuurritueel op het Waterlooplein.

Achtergrond
Het symposium en concert is een vervolg op de lancering van het Handvest voor Compassie in 2009 in de Mozes & Aäronkerk in Amsterdam. Het Handvest is een initiatief van de Britse schrijfster Karen Armstrong en vindt wereldwijd navolging. De inzet is het in ere herstellen van de Gulden Regel `Behandel een ander zoals jezelf wilt worden behandeld' om een wereld met meer compassie en minder conflict te bewerkstelligen.

Organisatie
De organisatie is in handen van het Mozeshuis in samenwerking met de Nederlandse Charter-kerngroep en studenten van de Hogeschool van Amsterdam en ROC-Amsterdam.

Waar en wanneer?
Donderdag 11 november 2010
10.30 - 17.30 uur (symposium)
19.00 - 22.00 (concert)
Locatie: Mozes & Aäronkerk, Amsterdam.
Toegang: ¤ 25 (dag; studenten ¤ 15) / ¤ 7 (avond), exclusief reserveringskosten.
Informatie over het programma en aanmeldingsprocedure: www.handvestvoorcompassie.nl

Mozeshuis