Internetbedrijf stuurt rijdende Abri's de weg op


GOUDA, 20101111 -- Precies één maand geleden kondigde mijndomein.nl aan de particuliere leasemarkt open te zullen breken. Nu al gaan de eerste 25 auto's de weg op, voorzien van reclame. Deze sponsor-constructie maakt autorijden daadwerkelijk goedkoper voor particulieren.

Nu al 90 bestellingen
Vanuit het Peugeot Experience Centre in Breukelen nemen aanstaande zaterdag de eerste 25 berijders hun auto in ontvangst. Mijndomein biedt vooralsnog 2 auto's aan, de Peugeot 107 en de Toyota Aygo. De eerste 25 af te leveren auto's zijn Peugeot 107's. Mijndomein verwacht binnenkort de tweede groep van 25 Toyota Aygo's af te leveren. Al deze auto's zijn voorzien van energielabel A en kennen een ultra lage CO2-uitstoot.

Goedkoop
Mijndomein claimt de auto's goedkoper aan te bieden dan welke leasemaatschappij dan ook. Dezelfde tactiek pasten zij eerder toe in de internetmarkt, waar zij inmiddels de grootste aanbieder zijn van internethosting en domeinnamen. Op basis van een 2-jarig contract betaalt de klant ¤ 199,- per maand voor een nieuwe auto, inclusief BTW. Alleen de kosten voor brandstof komen daar nog bij, de overige kosten zoals afschrijving, rente, verzekering en onderhoud zijn allemaal gedekt door de leaseprijs. Volgens Mijndomein.nl is dat zo'n 33% goedkoper dan het aanbod van de goedkoopste leasemaatschappijen in Nederland.

Abri
Het idee om lease-auto's aan te bieden aan particuliere klanten ontstond toen Henri de Jong, een van de eigenaren van Mijndomein.nl, brainstormde over een reclamecampagne voor Mijndomein.nl. De kosten voor één abri waren zo hoog dat hij dacht; "Daarvoor kun je een auto voor rijden" en "je auto voelt immers ook als je domein". Hieruit ontwikkelde hij het idee om auto's te gebruiken als rijdende Abri's.

Sponsoring
De sponsoring beperkt zich tot stickers op de achterruit en de onderkant van de portieren. De eerste 50 auto's worden voorzien van Mijndomein-reclame. Er hebben zich inmiddels ook andere adverteerders gemeld voor sponsoring. Verwacht wordt dat er volgende jaar minimaal 1.000 auto's zijn afgeleverd.

Particulier én ZZP
Mijndomein verwacht veel particuliere klanten die graag hun oude auto inwisselen voor een nieuwe, schone auto maar daar niet direct een grote investering in willen doen. Daarnaast is er inmiddels ook belangstelling van zzp-ers die een goedkope en betrouwbare auto willen maar als starter niet terecht kunnen bij een klassieke leasemaatschappij. Een standaard huurperiode van 2 jaar in combinatie met een laag leasebedrag is voor de meeste zzp-ers goed te overzien.

Over de auto
De Peugeot 107 en Toyota Aygo hebben beide een 1-liter motor met 68 pk. Deze drijft de voorwielen aan via een vijfversnellingsbak. De 107 en Aygo van Mijndomein.nl zijn standaard voorzien van o.a. 5 deuren, airco, airbags en radio/cd-speler. Mede dankzij de lage kosten (geen BPM, geen wegenbelasting, brandstofverbruik 1 op 22) behoren deze auto's al enige tijd tot de best verkopende van Nederland.

Over Mijndomein.nl
Mijndomein.nl telt ruim 380.000 geregistreerde domeinnamen en heeft meer dan 130.000 klanten. Zowel zakelijke klanten als privépersonen. In 2003 startte mijndomein.nl met prijzen die toen de helft waren van de concurrent. Binnen 4 jaar groeide mijndomein.nl uit tot de grootste hostingprovider van Nederland. Met de lease-aanbieding maakt Mijndomein.nl nu de volgende stap en streeft naar de schoonste auto voor de scherpste prijs.

mijndomein.nl