ZTE implementeert het eerste 4G/WiMAX-netwerk voor ZAPP.PT in Portugal

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20101111 --

ZTE Corporation, (H-effectencode: 0763.HK / A-effectencode: 000063.SZ), een toonaangevende wereldwijde leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen, heeft een contract ter waarde van €30 miljoen getekend voor de levering van 3G-/4G-apparatuur en -diensten aan ZAPP.PT in Portugal, met inbegrip van WiMAX- en CDMA2000 EV-DO Rev.B-netwerkapparatuur, core-netwerkapparatuur en diensten. Hierdoor komen in het hele land draadloze breedbanddiensten met hoge snelheid beschikbaar.

ZAPP.PT is een groep telecommunicatiebedrijven in Portugal die zakendoen onder de merknaam ZAPP. Deze groep wordt aangevoerd door mobiZAPP (voorheen Radiomóvel Telecomunicações SA) en omvat tevens de dochterondernemingen Repart en Bravesensor. ZAPP.PT is eigenaar en beheerder van een landelijk mobiel 3G-netwerk en biedt draadloze breedbanddiensten over het gehele vasteland van Portugal, zelfs in de meer afgelegen gebieden van het land.

ZTE gaat ZAPP.PT voorzien van Uni-RAN mobiele netwerkapparatuur, Uni-Core core-netwerkapparatuur, en diensten ter ondersteuning van de lancering van het WiMAX 4G-netwerk over 3,5 GHz frequenties. De diensten zullen halverwege 2011 van start gaan in een aantal geselecteerde regio’s, waaronder Lissabon en Porto. ZTE zal ook de upgrade van het 450 MHz CDMA-netwerk van ZAPP.PT naar CMDA2000 Rev.B verzorgen. Dit wordt het eerste commerciële EV-DO Rev.B-netwerk in Europa. Tevens wordt een hypermoderne IMS geïnstalleerd voor de levering van VoIP-diensten aan WiMAX- en EV-DO-abonnees.

Dit leveringscontract is onderdeel van een bredere samenwerkingsovereenkomst die vandaag is ondertekend in aanwezigheid van de Chinese president Hu Jintao en de Portugese minister-president José Socrates, tijdens het staatsbezoek van president Hu aan Portugal.

De WiMAX/CDMA-producten van ZTE zijn gebaseerd op het hypermoderne SDR-platform en een belangrijk deel van de Uni-RAN-oplossing. ZTE is de bouwer van het grootste commerciële 2,3 GHz WiMAX-netwerk in Zuidoost-Azië, met 196.000 abonnees. Tot aan september 2010 heeft ZTE reeds 66 WiMAX-netwerken geïmplementeerd in 43 landen. ZTE heeft apparatuur geleverd voor high-end markten als de VS en Japan. In Spanje heeft ZTE onlangs meer dan 500 WiMAX-basisstations geleverd aan Iberbanda, een Spaanse WiMAX-breedbandoperator. ZTE heeft daarnaast CDMA 450 MHz-netwerken geïmplementeerd in Europese landen als Portugal, de Tsjechische Republiek, Noorwegen en Roemenië. ZTE is op dit moment de belangrijkste leverancier van CDMA 450 MHz-netwerkapparatuur in Europa.

Over ZAPP.PT

ZAPP.PT is een groep telecommunicatiebedrijven in Portugal die zaken doen onder de merknaam ZAPP. Deze groep wordt aangevoerd door mobiZAPP (voorheen Radiomóvel Telecomunicações SA) en omvat tevens de dochterondernemingen Repart en Bravesensor. ZAPP.PT is eigenaar en beheerder van een landelijk mobiel 3G-netwerk en biedt draadloze breedbanddiensten aan over het gehele vasteland van Portugal, zelfs in de meer afgelegen gebieden van het land. Het mobiele 3G-netwerk van ZAPP.PT is gebaseerd op CDMA2000 1xEV-DO-technologie en maakt gebruik van de 450 MHz-band. Hiermee kunnen breedbanddiensten met een brede dekking worden verzorgd, dankzij de unieke voortplanting van 450 MHz-frequenties. De groep beschikt over een landelijke licentie voor 3,5 GHz WiMAX-diensten en 4G-diensten die uiterlijk in Juli 2011 zullen worden geïmplementeerd in een aantal geselecteerde regio’s van het land.

ZAPP.pt is onderdeel van de Saudische Oger Limited Group die telecommunicatieholdings bestuurt in Turkije (Türk Telekom en Avea), Zuid-Afrika (Cell C), en diverse andere gebieden verspreid over de hele wereld, met een totaal bestand van 42 miljoen abonnees.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.zapp.pt

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law, +852 2837 4747
jowie.law@edelman.com
Andres Vejarano, +852 2837 4735

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063