Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk

Ondernemers kunnen zich tot 5 november aanmelden!
Gemeenten organiseren 'Daadwerkelijk aan de slag dag'

BARENDRECHT (dinsdag 26 oktober 2010) - Op donderdag 11 november organiseren de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk in samenwerking met het UWV WERKbedrijf de 'Daadwerkelijk aan de slag dag'. Op deze dag worden bedrijven uit de regio Barendrecht, Albrands-waard en Ridderkerk kosteloos in contact gebracht met werkzoekenden. De 'Daadwerkelijk aan de slag dag' wordt gehouden in het gemeentehuis van Ridderkerk. De dag start om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Ondernemers kunnen zich tot 5 november aanmelden voor gratis deelname.

De organisatoren verwachten dit jaar ruim 800 bezoekers die op zoek zijn naar een baan. Om deze reden is de 'Daadwerkelijk aan de slag dag' niet alleen geschikt voor grote maar zeker ook voor kleine bedrijven die op zoek zijn naar personeel.

Aanmelden bedrijven
Bedrijven die op zoek zijn naar personeel kunnen zich tot 5 november 2010 aanmelden. Werkgevers krijgen de beschikking over een gratis kraam of ruimte om een eigen stand op te bouwen. Voor het voeren van solli-citatiegesprekken kunnen zij gebruik maken van daarvoor geschikte ruimtes. Het enige waar de deelnemen-de bedrijven zelf voor moeten zorgen is de inrichting en bemensing van de kraam of stand. Tijdens deze dag kunnen werkgevers dus gratis hun vacatures en de leerwerktrajecten onder de aandacht brengen en kandi-daten spreken. Bedrijven kunnen zich telefonisch aanmelden bij mevrouw Roosblad, via (0180 - 45 15 50) of per e-mail P.Roosblad@ridderkerk.nl

Workshops en méér
Het UWV WERKbedrijf geeft gratis workshops gericht op 'hoe te solliciteren'. Daarnaast worden er filmpjes gedraaid waarbij beroepen worden uitgebeeld. Natuurlijk zijn de consulenten van de deelnemende gemeen-ten aanwezig. Voor eventuele vragen kunnen zij zowel werkgevers als bezoekers te woord staan. Inwoners van Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk met een Werkloosheidsuitkering (WW) of uitkering krachtens de Wet Werk en Bijstand (WWB) ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Mensen die geen uitkering ont-vangen, maar wel op zoek zijn naar (ander) werk worden via de publiciteit op de hoogte gebracht van dit evenement.




Gemeente Barendrecht