Ingezonden persbericht



1


2 Blade Runner & My true north

Erik Kaiel / Korzo producties & Nederlandse Dansdagen Een intense en fysieke double-bill van de winnaar Prijs Nederlandse Dansdagen 2009.

Den Haag - Op 11 november 2010 start de landelijke tournee van de double-bill Blade Runner & My true north in het Chassé theater in Breda. Erik Kaiel won in 2009 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen door zijn pure gebruik van nieuwe bewegingsstijlen als parcours en breakdance. Voor de afgelopen editie van de Nederlandse Dansdagen creëerde hij Blade Runner. De theaterversie van deze succesvolle locatievoorstelling is t/m 12 januari 2011 te zien in een double-bill met Erik's eerdere intieme duet My true north.

Aan de hand van de sciencefiction klassieker Blade Runner raakt Erik Kaiel samen met zijn dansers essentiële vragen. Wie accepteren we, wie sluiten we buiten en waarom? Erik is met zijn nieuwe voorstelling op zoek naar de ethiek waarmee we onze medemens behandelen, ongeacht diens oorsprong. Blade Runner gaat in première tijdens de Nederlandse Dansdagen 2010 en gaat vanaf 11 november 2010 als double-bill op tournee met de voorstelling My true north. In dit intieme duet toont Erik de schoonheid en intensiteit van de ultieme krachtinspanning. In deze "dynamische en acrobatische rollercoaster (Haarlems Dagblad)" zien we twee dansers, op zoek naar richting en focus.

In oktober 2009 ontving Erik Kaiel de prijs voor aanstormend choreografietalent van de Nederlandse Dansdagen. De waardering voor zijn werk blijkt niet alleen uit de genoemde prijs, maar ook uit de publieksreacties tijdens de uitgebreide tournees van zijn werk met het Vreemdelingenlegioen (2007), met Dance Works Rotterdam (2009) en in DansClick (2010). Zijn werk kenmerkt zich door het intens fysieke bewegingsmateriaal waarin hedendaagse bewegingsvormen als parkour, breakdance, acrobatiek, martial arts en mime in elkaar overlopen. Hierbij gaat het Kaiel niet om hippe verwijzingen, maar om het terugbrengen van deze nieuwe bewegingsvormen tot hun kern, om zo tot een nog niet ontdekte benadering te komen die het publiek een rauwe en frisse ervaring biedt.

"Een dynamische en acrobatische rollercoaster ontrolt zich en ook hier blijft, net als in het stuk van Torres, de dans voorop staan." (Haarlems Dagblad over My true north in DansClick)

Choreografie: Erik Kaiel

Dans Blade Runner: Jasper D?uki Jelen, Kim Jomi Fischer, Heleen van Gigch, Clémentine Vanlerberghe Dans My true north: Kim Jomi Fischer, Heleen van Gigch

foto Anne Steenbergen

speellijst tournee z.o.z.
Speellijst
za 2 okt P 13.00 De Timmerfabriek Maastricht www.nederlandsedansdagen.nl zo 3 okt 12.00 De Timmerfabriek Maastricht www.nederlandsedansdagen.nl do 11 nov 20.30 Chassé Breda www.chasse.nl
za 13 nov 20.30 De Castagnet Rotterdam www.castagnet.nl di 16 nov 20.30 Toneelschuur Haarlem www.toneelschuur.nl do 18 nov 20.30 Melkweg Amsterdam www.melkweg.nl vr 19 nov 20.30 Melkweg Amsterdam www.melkweg.nl za 20 nov 20.30 Melkweg Amsterdam www.melkweg.nl za 27 nov 20.30 LAKtheater Leiden www.laktheater.nl do 25 nov 20.30 Jonge Harten Grand Theatre Groningen www.jongeharten.nl za 11 dec 20.30 Theater De Lieve Vrouw Amersfoort www.lievevrouw.nl za 18 dec 20.00 Bijlmer Parktheater Amsterdam ZO www.bijlmerparktheater.nl wo 12 jan 20.30 Schouwburg Arnhem www.schouwburg-arnhem.nl