Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 31 oktober 2010

De Wolden viert dag van de duurzaamheid

Op 11 november vindt de Dag van de Duurzaamheid plaats. In heel Nederland worden duurzame activiteiten gehouden. Iedereen in De Wolden is welkom mee te doen aan een duurzaamheidspel in Echten, Ruinen, De Wijk, Zuidwolde en Ruinerwold, voorafgaand of op 11 november.

Het duurzaamheidspel is van de stichting Ecodomus. Het is een leuk, leerzaam en allerminst belerend spel over alledaagse duurzaamheidzaken. Deelnemers krijgen antwoorden op vragen als: Hoe kan ik het duurzaamst wassen? Waarmee bespaar ik meer: een energiezuinige koelkast of vaker de fiets pakken? Welk vervoermiddel is het gunstigst voor de vakantie?

Echten trapt deze week al af. De Feestcommissie Echten heeft het initiatief genomen voor een spelbijeenkomst op woensdag 3 november, om 20.00 uur in de kerk te Echten. Wie mee wil doen, kan zich melden bij mensen van Dorpsbelangen of de Feestcommissie.

Voor de bijeenkomsten in de andere vier dorpen hebben de plaatselijke bibliotheken hun ruimtes beschikbaar gesteld. In de bibliotheek van Ruinen is op maandag 8 november een bijeenkomst van 14.30 tot 16.30 uur. Dinsdag 9 november kan iedereen van 14.30 tot 16.30 uur terecht in De Wijk. In Zuidwolde wordt het spel gespeeld op woensdag 10 november van 14.00 tot 16.00 uur, en op donderdag 11 november in Ruinerwold van 14.30 tot 16.30 uur.

In deze vier bibliotheken wordt op de genoemde middagen het spel doorlopend gespeeld. Iedereen die in de bieb is, kan even meespelen. Wie meedoet, wint behalve kennis ook een aardigheidje voor thuis. De bibliotheken zorgen voor een presentatie van boeken over duurzaam leven, duurzaam bouwen, enzovoort.

Het duurzaamheidspel is onderdeel van De Groene Karavaan, een campagne van stichting Ecodomus die informatie biedt over duurzaamheid. De bewoners achter Ecodomus (www.ecodomus.nl) willen andere bewoners in De Wolden helpen bij hun vragen over duurzaam en milieubewust handelen. Woensdag 8 december is het slot van De Groene Karavaan. Dan worden de vier beste Ecodorpsplannen bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in De Boerhoorn te Zuidwolde, aanvang 20.00 uur. Meer informatie en een deelnameformulier zijn te krijgen via info@ecodomus.nl. Deelnemen kan nog tot 29 november.

--