Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, donderdag 4 november 2010


- Persbericht -

Van god los?

Twintigers over de zin van het leven

Speelt god en geloof geen rol in je leven? Houd je je vast aan een traditioneel kader? Of stel je een doe-het-zelf religie samen? Het aantal praktiserende gelovigen onder twintigers neemt onverminderd af. Toch blijft de zoektocht naar antwoorden op de grote levensvragen. Wat geloof je, waar hoor je bij en waar houd je je in het leven aan vast? Onder leiding van Arie Boomsma gaan twintigers op donderdag 11 november in de Rode hoed de dialoog aan over de zin van het leven.

Op donderdag 11 november is de tweede twintigersdialoog in de reeks Twintig over twintig met als thema Van god los? aansluitend op de Maand van de spiritualiteit. Waar ben je naar op zoek? Wat wil je graag vinden? Is religie een bindmiddel of splijtzwam?

Twintig over twintig is een twintigersdialoog van de KROdehoed waarin een verscheidenheid aan twintigers reallife met elkaar in gesprek gaat over onderwerpen die spelen binnen hun generatie. Geen stellingen of politieke standpunten: een open gesprek over het motief van de twintiger waarin iedere mening telt.

De eerstvolgende twintigersdialoog zal plaatsvinden op woensdag 8 december.

Organisatie: Rode Hoed in samenwerking met de KRO. Aanvang 20.00 uur, café open 19.00 uur. Gratis; aanmelden via twintigovertwintig@rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 6385606. Volg KROdehoed ook via Facebook, Twitter (#KROdehoed) en Youtube.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde Persbericht -