Ingezonden persbericht


Persbericht 7 november

Rover-symposium over OV ambities in de Noordelijke Randstad

Op donderdag 11 november organiseert Rover in Amsterdam een symposium rond de toekomst van het openbaar vervoer in de Noordelijke Randstad: 'OV ambities in de Amsterdamse Metropool'. Deskundigen van OV-bedrijven, Stadsregio Amsterdam, de provincie en politieke partijen gaan met elkaar in discussie over de gewenste ontwikkelingen van het openbaar vervoer binnen de toekomstige Randstadmetropool. Het symposium is gratis toegankelijk voor iedereen die wil nadenken, luisteren of meepraten over het toekomstig metropolitaans OV.

De Noordvleugel van de Randstad heeft grootse ambities. De overheden binnen dit gebied slaan de handen ineen om onder de naam 'Metropoolregio Amsterdam' een plaats te krijgen in de lijst van belangrijke metropolissen van Europa zodat Nederland economisch en cultureel meespeelt. Binnen een metropool is mobiliteit belangrijk. Wat Rover betreft zou het gebied ook op OV-gebied de naam "metropool" eer aan moeten doen. Maar wat betekent dit precies voor het openbaar vervoer? Welke rol moet het NS-net gaan spelen? Hoe is een hoogwaardig metropolitaans OV bestuurlijk te organiseren?

Deze vragen staan centraal tijdens het Rover-symposium 'OV ambities in de Amsterdamse Metropool'. Na een algemeen deel gaan verschillende deskundigen in drie workshops de discussie aan over de inrichting van dit metropolitaans OV. Tot slot volgt een politiek forum onder leiding van publicist Marc Maartens.

Het symposium begint om 13:00 uur in Amsterdam. Het is gratis toegankelijk maar deelnemers worden verzocht zich vooraf aan te melden. Dit kan via email secretariaat@rover.nl of de website www.rover.nl. Na aanmelding worden adresgegevens toegestuurd. Meedoen aan het symposium? Geef dan gelijk even door welke workshop de eerste keuze heeft! U kunt kiezen tussen de workshops Spoor, Decentraal OV en Bestuurlijke verhoudingen.