Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 9 november 2010

Officiële opening Turnhal Den Haag
Toptalenten krijgen eigen onderkomen

Wethouder Karsten Klein van Jeugd, Welzijn en Sport en Willem Krzeszewski, directeur van woningcorporatie Staedion, openen op donderdag 11 november om 16.00 uur de Turnhal Den Haag. Met de realisatie van de hal gaat een langverwachte wens van turnclubs uit (de regio) Den Haag in vervulling. Deze turnclubs hebben zich aangesloten bij de Stichting Turnhal Den Haag. Leden van de nationale turnselectie verzorgen na de opening een demonstratie.

Turntalenten uit Den Haag en de regio konden tot voor kort alleen terecht in gymnastiekzalen in scholen. Deze zalen kunnen niet optimaal worden ingericht voor de topturners. Bovendien kost het gereed zetten, afbreken en opruimen van de toestellen veel tijd. De turnhal met vaste toestellen biedt de topsporters dus meer mogelijkheden om hun talent verder te ontwikkelen.

De turnhal is neergezet voor een periode van vijf jaar. De permanente hal moet komen in het vernieuwde Zuiderpark, de zogenaamde Sportcampus Zuiderpark. Hier staan onder meer de vestiging van alle Haagse onderwijsinstellingen op het gebied van sport en een topsporthal gepland. De tijdelijke hal is gebouwd met duurzaam materiaal. Alle componenten in de hal kunnen opnieuw gebruikt worden. Daarnaast is het gebouw, dat door bouwbedrijf Neptunus is gerealiseerd, zeer energiezuinig en heeft het energielabel A gekregen.

Woningcorporatie Staedion is ontwikkelaar van de hal en financiert deze samen met de gemeente Den Haag. De Stichting Turnhal Den Haag huurt en exploiteert de tijdelijke turnhal. De clubs die zich hebben aangesloten bij de Stichting Turnhal Den Haag zijn Die Haghe, DONAR, CGV Scheveningen (allen Den Haag), DOS (Monster) en de stichtingen Topturnen Den Haag/Westland (heren) en Recreatie Topturnen (dames).

Noot voor de redactie,