Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, donderdag 11 november 2010

STUDENTEN EN BN'ERS DATEN DUURZAAM IN 'BAKFIETSRESTAURANT'

Vandaag, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, konden jongeren van 10.10 tot 11.11 uur daten met jonge sterren. Actrice Fajah Lourens, acteur Koert-Jan de Bruijn, zangeres Dewi Pechler, presentatrice Tess Milne en zangers Tim Douwsma en Robin Zijlstra ontvingen hun dates in een knalgroen 'bakfietsrestaurant' bij het Amstelstation in Amsterdam. De actie, die werd gepresenteerd door Andrew Makkinga, is onderdeel van de Duurzaam Daten - campagne van jongerenorganisatie Move Your World. Hiermee wil zij jongeren laten zien dat ze op gemakkelijke wijze een positieve invloed kunnen hebben op het milieu en op de situatie van mensen in ontwikkelingslanden.

Duurzaam Daten

De presentator en serveerster daagden de jongeren uit om duurzame keuzes te noemen die je kunt maken tijdens je date. Bij drie goede antwoorden mocht de deelnemer in het romantische straatrestaurantje daten met één van de bekende Nederlanders. Onder het genot van muziek en (h)eerlijke hapjes en drankjes kregen de jongeren vijf minuten om met hun BN'er te daten. Na de date gingen de jongeren verder in gesprek over duurzaamheid met VN-jongerenvertegenwoordiger Dirk Janssen.

Online test

Voor iedereen die niet bij deze spannende straatactie aanwezig was, maar wél wil weten wat voor dater hij/zij is, kan dit via de online test op www.moveyourworld.nl uitzoeken. Deze test geeft uitslag over wat voor type dater je bent én over hoe je tijdens de date kunt scoren op duurzaamheid. Meedoen betekent kans maken op een van de vele eerlijke prijzen.

Move Your World

Move Your World is het jongerenprojectbureau van NCDO. Move Your World wijst jongeren in Nederland de weg in de wereld van ontwikkelingssamenwerking.


---



Ingezonden persbericht